Kaffefilter i återvunnet tyg – att använda igen och igen

av

Klart vi har kaffefilter i återvunnet tyg som du kan använda igen och igen. Vi gör dem av spillbitar som vi får över i vår produktion och ibland kan du till och med matcha dina bivaxdukar med kaffefilter. Välj din favorit i webshopen här.

Oroar du dig för skötseln?

Gör inte det, du gör såhär. När du har använt filtret så sköljer du ur det och hänger det på tork. Sen kan du använda dem igen, igen och igen. Många säger att kaffet blir godare. Inte vet vi men mer klimatsmart är det i allafall. Eftersom vi använder spill och restbitar av återvunna tyger.

Skulle du vilja fräscha till filtret så rekommenderar vi att du kokar det i en kastrull på spisen. Kanske med lite ättika i vattnet. Självklart kan du tvätta det i maskin i 40 grader men det kan bli lite tvättmedelsrester kvar i filtret. Det kommer att fälla ut i kaffet när det mycket varmare vattnet rinner igen vid bryggning. 

En annan bra sak är att det blir en färgglad påminnelse om att vara lite mer hållbar i vardagen när du början dagen med en snyggt kaffefilter i tyg. 

Ditt kaffefilter är kokat innan du får det!

Vi kokar ditt kaffefilter innan det kommer ut i webshopen. För säkerhets skull. 

Många frågar om det finns färg och kemikalierester i våra kaffefilter

Vi får ganska ofta frågan om det finns rester av giftiga färger och andra kemikalier i våra kaffefilter av tyg. Det är en jättebra fråga tycker vi. För nyproducerade kläder och tyger innehåller väldigt mycket skadliga rester när du köper dem och ofta mögelmedel för att klara transporten. Så därför är det väldigt viktigt att alltid tvätta kläderna innan du använder dem när de inte är gjorda av återvunnet material. Speciellt när det är barnkläder, då är det bättre att köpa den 2hand tycker vi. Det vill säga kläderna är tvättade många gånger innan du köper dem. 

Alla våra kaffefilter av tyg är gjorda av återvunnet tyg och alltså tvättade många gånger innan vi återvinner dem. 

Kör klimatsmart i vardagen du också och använd ett kaffefilter i återvunnet tyg. Finns i massor av färger och du hittar fler klimatsmart produkter i webshopen. Perfekt som present och kan lätt skickas till mottagaren. 

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *