Tillsammans är det nya gröna

Vi tror på att tillsammans är det nya sättet att göra saker på! Mer hållbart, mer lärande, mer skratt! Mer helt enkelt. Och för oss är att göra mer av mindre det som är den korta förklaringen på hur en gör saker mer hållbart och klimatsmart. Egentligen är det lite samma sak som gott företagande tänker vi.

Och tillsammans kan vi också starta andra saker. Till exempel skapa ett konstverk som är Coronaanpassat. Sol i Solberga är ett tillsammanskonstprojekt för att bygga broar mellan personer och platser. Och samtidigt bryta den isoleringen som Corona tvingar på oss. Så innan odlarsäsongen och den lite enklare utomhusmötestiden finns så ville vi hjälpa till att skapa vi-känsla och hopp om att det kommer en tid när vi alla kan mötas igen.

Så tillsammans med solbergaborna och Hemslöjden i Stockholm har vi startat ett textilt tillsammansprojekt med målet att smycka en plats i Solberga. Vi hjälper till med verktyg och insamling av material och dessutom är det Auro som är praktikant hos oss som är den operativa projektledaren.

Efterlysning av material och vi kan hjälpa dig om du också vill göra tillsammanskonst

Så har du material i solens färger som kan få ett nytt liv så tar vi det gärna. Klart det ska återvinnas när det går! Vill du göra en ruta så är det bara jättekul och kanske vill du starta ett tillsammanskonstprojekt? Vi kan hjälpa dig igång.

Lite ur projektbeskrivningen för dig som vill läsa mer:

Bakgrund

Alla träffpunkter i Solberga är för närvarande stängda på grund av pandemin. Vi har varit mer eller mindre utan fritidsaktiviteter och meningsfulla möten i ett år. Det behövs ett projekt som hjälper till att bryta isolering, bygger broar mellan personer och platser och bidrar till vi-känslan i området. En sysselsättning som var och en kan sysselsätta sig med och ändå ingå i ett större sammanhang. 

Beskrivning av projektet

Varje deltagare bidrar med en eller flera rutor i måtten 20 x 20 centimeter, samt garnbollar. Olika textila tekniker: Stickat, virkat, sytt, broderat, vävt, garnbollar, makramé… Inga begränsningar. 

Färgskala: gula toner med kompletterande ljust orange, aprikos och guld.

Alla kan vara med. Den som vill arbetar hemma i lugn och ro. Den som vill har dörren öppen till grannen och småpratar i varsitt dörrhål. Vi ses också online dels för arbeta tillsammans, dels för att erbjuda handledning för de som vill vara med men behöver lära sig hantverk. 

Det kommer att finnas “verktyg” att låna för den som vill och behöver.

Med måtten 20 x 20 cm kan beskrivningar från tidigare projekt Filt för demokrati – Järva användas. 

Så tillsammans är det nya gröna!

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *