Återvunnen plexi är vår favorit

av

Inte kunde vi väl tro att produkter av återvunnen plexi skulle bli en sån stor favorit hos alla! Men vi förstår ju det när vi tittar på hur snyggt det är. Färgerna skimrar med ljuset och silvret gör att det blir ännu snyggare. 

Fynd i en container

För några år sedan när vi hade en hållbarhetshub i en inredd container på Hötorgsterassen kom en av killarna upp och sa att de hade hittat grejer till oss i ett av grovsoprummen. Vi gick ner tillsammans och hittade fantastiska löv i plexi som hade slängts i containern för plast. Dom vägde hur mycket som helst eftersom de var 1,5 meter gånger 1,5 meter stora och hade hängt i någon av galleriorna i närheten. Som en höstdekoration tänker vi eftersom färgerna var röd, gul och brun. 

Sen har dom legat hos oss tills vi började jobba med Cia på Sala Laser. Hon har en superfin verkstad utanför Sala och skär våra tumstocksgrejer så när vi ändå skulle upp till henne tog vi med löven. Det som är kul är att hon är lika nördig som vi kring hållbarhet och att återvinna allt som går.

Att bygga in designen från början

Så vi kollade lite på hur vi skulle kunna få ut så mycket som möjligt av varje löv, dvs byggde in hållbarheten redan i designen för att få så lite spill som möjligt. De små hjärtanen på halsbandet är gjorda av innerhålet i feministmärket. Så smart och kul att se hur det växer fram.

Sen öppnade Cia en liten låda under tiden som hon muttrade, jag är säker på att dom ligger här någonstans. Och upp dyker plexipluppar upp i regnbågens alla färger. Dom tog jag med mig ner till Anna på Studio Skata och hon såg samma som vi hade sett. Att detta kommer att bli fantastiska örhängen. Hitta din favorit i webshopen för de finns i regnbågens alla färger. 

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *