Rotary Sundbyberg och vi gör mer tillsammans i jul – att göra slår snacka

Går det att få julhandeln ytterligare lite mer hållbar satt vi och funderade på. Vad mer kan vi göra än att erbjuda våra fantastiska produkter av återvunnet material och att skicka dem i handsydda kuvert av återvunnen tapet. Det finns en flik med klimatsmarta julklappstips i webshopen.

Det är ju den miljömässiga delen av hållbarhet, vad kan vi nu i pandemitider för att göra världen lite bättre?

Samprojekt mellan oss, hemslöjden och Kista SC på Järva

Sedan några år jobbar vi tillsammans med Sonja Dousa på Kista SC med kvinnoträffar på Akalla by.  En kväll i veckan träffas kvinnor från alla världens hörn för att träna svenska, hitta nya vänner och bygga kontakter samtidigt som det blir en bro in i det svenska samhället. Vi använder slöjdande och återbruk som en metod  tillsammans med Stockholms Hemslöjd. Att sitta bredvid varandra omgiven av vackra tyger, garn, tråd och pärlor gör att samtalen flyter lätt fast man kanske inte delar språk helt naturligt. Varje tillfälle avslutas med en gemensam måltid som ett litet matlag har gjort. Spännande dofter sprider sig från köket och det är mycket skratt och prat i lokalerna när vi jämför recept, stygn och hur barnen läser läxor.

Vi bygger på det som förenar

Det är det som förenar oss som vi ska bygga på tänker vi. Oron för barnen och glädjen med god mat är ämnen som alla tänker på, vill prata om och gärna känner igen sig i.

Jag minns det från mina resor som EU- ambassadör för kvinnors företagande. Att det finns fler likheter mellan oss än skillnader. Och det är där fokuset bör vara. Ett led i detta är kvinnoträffarna i Akalla där många möten blir verklighet.

Så när Rotary Sundbyberg sa att hållbarhet är temat för november så kom vi på hur vi skulle kunna bidra till att ditt köp blir ännu lite bättre. Vi har  skapat en kod för Rotaryaner och deras vänner. Att använda när de handlar av oss på refo. För varje order skänker vi 15% av värdet direkt till Sonjas kvinnoprojekt. Koden är rotary. Du som är vår vän får naturligtvis också använda koden.

Fler tillfällen och framförallt barnaktiviteter samtidigt

Det vi vill göra med pengarna är att dubblera antal tillfällen under våren och också fixa barnpassning. Med aktiviteter för barnen samtidigt. För att jobba på Järva med kvinnor innebär att jobba med barnen också. För varje kvinna som kommer till aktiviteterna kommer minst två barn ibland fler. Speciellt i slutet på månaden när det bjuds på mat!

Vill du stödja kvinnoprojektet direkt?

Självklart kan du stödja projektet direkt, swisha ditt bidrag och skriv Kvinnoprojektet i meddelandet. Swish 1233620184 där betalningsmottagaren är Mongara AB som är mitt gamla bolag.

Hållbart på flera sätt när du handlar hos oss

Så när du handlar hos oss så är det hållbart på flera sätt.  Just nu kan du stödja vårt kvinnoprojekt samtidigt som du handlar klimatsmarta grejer, koden är rotary i webshopens kassa.

Allt gott//Liselotte

 

 

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *