Förpackningen är allt – eller?

Vi jobbar på förpackningen just nu. På att försöka minimera det nya materialet som vi använder i förpackningen som behövs för att skicka iväg våra produkter.

Men använd gamla grejer då, ni som är så bra på just att återanvända kanske du tänker? Jo fast ganska ofta passar inte förpackningen som finns till det som ska skickas. Och när vi är klara med storleksanpassningen har så mycket tape, klister och häftklamrar används att hela paketet ser ut som när ett barn har slagit in sin julklapp.

Dvs upplevelsen kanske inte riktigt blir det vi har tänkt oss när mottagaren får sitt paket. Vi vill att det ska vara snyggt, vara återvunnet och gärna lite spännande. Samtidigt ska paketet portooptimeras så att vikten håller sig så nära en portogräns det går.

Så just nu experimenterar vi mycket med material till kuvert och hur det på bästa sätt ska stängas samtidigt som vi naturligtvis vill att det ska komma fram på ett säkert sätt.

Hur skicka startkitet?

Vi är superglada över att vårt startkit för plastbantare börjar ta fart och har sett att den vanligaste beställningen är en eller två stycken 3-pack av bivaxdukar. För att skicka den så har vi använt en provpåse i brun papp. Men den har jättemycket plats över och är av nytt material. Så nu har vi skapat ett kuvert med rätt mått för just den beställningen. Materialet är just tapet eftersom vi sedan tidigare vet att det fungerar bra och blir snyggt. Men vi har också provat spillväv från Hasta. Det blir hur bra som helst, väger också mindre än tapet och är lite mer vädertåligt. MEN……vi lyckas inte få fast frimärkena på ett sånt sätt att de sitter kvar och heller inte fastnar i sorteringmaskinerna. Man får inte häfta fast frimärken och bör heller inte tejpa över dem. Inte bara för att frankeringsläsaren inte fungerar utan att det faktiskt går åt extra material i form av tejp då.

Är du ett miljonföretag eller?

” Men herregud det spelar väl ingen roll, det är ju bara några ordrar per dag sa en vän till mig. Du bygger ju processen som om du hade ett miljonföretag”.

Ja det kanske jag gör men tänker också att jag faktiskt kan använda refo som ett labb för att testa vad som är svårt med att bli mer cirkulärt. När jag sedan har kommit på en lösning så kan jag hjälpa mina kunder med att bli mer klimatsmarta och vara en aktiv del i den cirkulära ekonomin. För refo gör inte bara snygga designade produkter, vi säljer kunskapen om hur du kan göra omställningen till att bli mer klimatsmart och tjäna pengar samtidigt. Hur vi snurrar saker snyggt helt enkelt! Maila mig så hjälper jag dig. Du slipper göra om mina misstag för du får hur jag löste dom av mig.

Här kan du se en film om hur jag och Ebba Klara från Mårda jobbar med produktutvecklingen. Det är kuvert, gördlar, etiketter och en massa annat som gås igenom. Vi vill ju gärna att informationen ska finnas men med så lite papper som möjligt. Även om det är återvunnet papper så kan det ju säkert användas på bättre sätt. Mindre förpackningar men samtidigt är ju förpackning allt!

Äventyret fortsätter och vi tar tacksamt emot alla synpunkter och idéer du har kring hur en förpackning ska vara.

Vill du köpa startkitet så hittar du det i vår webshop. www.shop.refo.nu

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *