#whitemonday är den 25 november i år

av

Klart vi är med på #whitemonday i är igen! Mer information om vad som händer kommer men datumet den 25 november är spikat. Men i korta drag gäller reuse, repair and rent. De tre R för att skapa ett mer klimatsmart och hållbart samhälle genom att cirkulera saker. #whitemonday är motvikten till konsumtionshetsen på Black Friday. Smartare, hållbart och i tiden!

Här kan du läsa mer om vad vår grundare Liselotte Norén funderar på inför #whitemonday. Men hela Gretaeffekten och tanken kring att lita på forskningen när det gäller klimatkrisen borde egentligen Black Friday vara död som företeelse. Men vi får frågan ofta just nu och då är vi ganska tydliga med vad vi jobbar med. Eller kanske inte?

Gör mer av mindre

Att tänka cirkulärt är ju egentligen inget annat än ett gott företagande och entreprenörskap. I korthet tänker vi att det är ATT GÖRA MER AV MINDRE.

Genom att använda, göra nytt och tänka ett varv till så borde mycket material kunna sparas och materialkedjorna förlängas. Fast ingen modell i världen kan rädda oss från oss själva tänker jag. Vi behöver faktiskt se över våra vanor och köpbeteenden, på riktigt. Och det är här i Sverige.

Vi må vara jättebra på väldigt många saker och cyniskt kan vi säga att vi är jättebra på att konsumera över våra tillgångar. Ligger i topp faktiskt och gör av med motsvarande 4 jordklot. Så det handlar om att du och jag, på riktigt, måste börja göra annorlunda för att bli mer cirkulära.

Börja med det du tycker är lättast

Börja med det du tycker är lättast att ta tag i. Är det matsvinnet, så tävla mot grannen och se hur ni kan få ned det till noll.  Kanske går det att göra något åt transporterna, cykla, gå och åk kollektivt. Är det plasten, läs på och använd tygpåsarna. Handla våra bästa påsen här.

 

Är det kläderna, lär dig mer om var smultronställen finns. Jag guidar gärna till mina om du bjuder på fika.

Håll ögonen öppna den 25 november och i våra sociala mediekanaler. Instagram och Facebook. 

Allt gott//Liselotte

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *