De små sakerna ger hållbarheten

Vi tror på de små sakerna en gör varje dag för att det ska bli lite bättre ger hållbarhet! Det vill säga sätt igång med något du tycker är viktigt och gör det ofta. Då kommer du se resultat snabbt och snart gör du mer och mer.

Sen finns det vägen kring köpstopp, flygstopp och köttstopp. Det lägger vi ingen värdering i, för var och en bör finna sin egen väg. För oss är det mer att göra saker som är enkla, ofta och hela tiden. Det är det som lär oss vad som fungerar.

Öka hållbarheten med frågor?

Vår väg är snarare kantad av en massa frågor.

En är behöver jag verkligen den här? Redan där tar vi bort ganska mycket konsumtion tror vi.

Nästa är går det att få tag i den på något annat sätt? Ofta gör det det, kolla blocket, efterlysa i en facebookgrupp, kolla med grannen eller några av hyrsiterna? Det är ett annat mindsätt och attityd till sakerna som behövs. Där tanken mer är att använda saker längre istället för att köpa nytt, att laga och lappa när de går sönder och att dela med sig, byta och låna! Cirkulärt tänkande istället för linjärt!

Kampanj på sånt du ändå kanske behöver?

Vi vill gärna hjälpa till så fler kan starta året mer hållbart. Då funderade på vad som händer just nu och som är ganska lika för alla. Inte för intet kallas veckorna i januari för oxveckor. Tomt i plånboken, lite kvar tills våren kommer och kanske med en del olika föresatser kring mat och träning?

Så nu har vi kampanj på tre saker vi vet händer i januari. Matlåda, mer frukt och träning! Alltså kampanj på grejer som hjälper dig att börja mer hållbart! Återvunnet material såklart och lokalt producerade. Dessutom görs bästa påsen på Kvinnocenter i Tensta så handlar du dem av oss så får en kvinna ett riktigt jobb där det så väl behövs. En sak som minskar klimatångesten i alla fall för mig. Till webshopen.

Matlådeväskorna kostar alla 195 kronor just nu och sys av Anna på Studio Skata. Materialet är återvunnen väv från rull och täckgardiner från Hastafabriken i Köping. Tvättbara såklart om det skulle råka skvimpa ur din matlåda. Till webshopen.

 Mer frukt

Sen vet vi att i januari äter vi mer frukt och grönt i januari. Skippa den lilla plastpåsen som du plockar den i med vår bästa påsen! Nu 3 för 200 kronor. Till webshopen. Återvunnen spetsgardin som får nytt liv som fin påse. Sy den själv eller köp av oss. Om du handlar av oss så blir det mer jobb för Muna på Tensta kvinnocenter och för Nash på kontoret. Bra på alla sätt och vis tänker vi.

 

 

Yogafodralen är vår allra senaste produkt och finns i flera olika material. Urbana i återvunnen reklamvepa och som du kan hitta matchande ryggsäck och skopåsar till. Ultralätta och mycket tåliga. Sen lite mer traditionella i tyg med alltifrån jeans till blommigt, randigt och till och med prickigt. Var och en unik så du får din alldeles egen stil. Nu kostar de 345 kronor. Till webshopen.

Börja året lite mer hållbart tillsammans med oss!

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *