#ingetnypijul, det vill säga köp inget NYProducerat i år

Vi är stolta och glada över att vara samarbetspartner till bästa organisationen Medveten konsumtion. I kampanjen #ingetNYPijul, det vill säga inget NYProducerat under granen har vi tagit fram flera olika sätt att bli mer hållbar i sina julklappar.

Några tips är att skapa saker själv som blir en lyxig present till mottagaren. Slå in den i notpapper, en fin tidningssida eller sy en egen påse.

Scrub är också alltid kul att få och du gör den enkelt av kaffesump. Eller socker och citron funkar också bra. Ger en len känsla, doftar gott och släpper inga plastpartiklar i vattnet.

Eller lär ut något som du kan? Jag kommer att få lära mig att virka till exempel av LM Johnsson, skaparen av #filtfördemokrati och #mångfaldsgranen. Det blir spännande.

Fast vår favorit är nog ändå att ta en lyxfika tillsammans med någon? En mysig pratstund, bra kaffe eller te och sen något gott att mumsa på. Att ge bort sin tid tror vi på. Slå av telefonen, försjunka i samtalet och låta tiden gå. Bästa sättet ju!

Varje dag kan du se korta filmer med tipsen i våra sociala mediekanaler på facebook eller instagram till exempel.

Eller sök på #ingetnypijul så hittar du också filmerna lätt.

Första delen kommer här.

Vill du hitta årets julklapp så finns den hos oss i vår webbshop. Inte bara snyggt utan återvunnet, handgjort och skapar jobb lokalt.

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *