Årets julklapp – det återvunna plagget

Ni hade faktiskt kunna blåsa bort mig av förvåning när jag fick den första notisen i telefonen om årets julklapp – det återvunna plagget! Äntligen ett genombrott för den cirkulära ekonomin. Eller kanske mer för det sunda förnuftet och hoppet för mänskligheten tänker jag!

Hos oss blev det kaos! Av glädje, av att försöka preppa så vi kunde rida på vågen av återvinning och av att leta. Det ska alltid letas……

När gammalt blir nytt

Vi letar bilder, texter och funderar på hur noga det är med ”det återvunna plagget”. På alla bilder ser det mest ut som 2hand? Hos oss är alla kläder som vi får tag i råmaterial fast i lite annan form. Dvs material för att göra nya saker av det. Ibland blir det en klänning, barnjeans eller en mössa.

Kanske blir det en väska eller ett yogafodral? Men lika ofta blir det smycken av blixtlås, knappar och cykelslang som blandas med silver och pärlor. Så hos oss är det återvinning, återbruk och upcycling för att skapa nya smarta och snygga saker.

Skjortklänningen är en tydlig ”årets julklapp” likaså barnjeansen och såklart jeansförklädena. Men hur noga är det med definitionen av årets julklapp tycker du? Vi tänker att allt som bidrar till cirkulär ekonomi och samhällsnytta är bra! Min blogg om hur vi tänker finns här

Vi behöver din hjälp nu

Kan du frilägga bilder, hitta nya vägar för kläder som blir över eller har profiltshirts som är över? Hör av dig till mig på info@refo.nu.

Eller vill du hjälpa oss att synas så fler hittar till oss och vårt designade återbruk? Dela, gilla och kommentera det vi gör så sprids vi snart på nya ställen. Ökar vår försäljning så kan vi också göra mer samhällsnytta. För vår hållbarhet slutar inte vid återvunna kläder utan vi jobbar aktivt för att skapa fler arbetstillfällen lokalt och delar med oss av material vi får in till såna som behöver det.

Så varje gång du handlar av oss sätter du igång en kedja av bra saker! till shoppen

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *