Det är det här det blir -också

Att vi gör snygga designade saker vet du redan. Men här kommer några exempel på annat vi gör med saker vi får in, också!

Det vi inte använder själva ser vi till att någon annan får ta del av. Så i fredags var det dags för att göra praktisk cirkulär ekonomi på kontoret! Vi har byggt in i det vi gör att det ska vara så många varv på alla saker som det bara går. Det vill säga gör nya saker av material som redan har varit använda eller rest och spill som det blir i en produktion.

* 4 fulla säckar och en kartong med tyg till Nash skola. Dom har både särskola och SFI och inga pengar till material. Dom tar heller inte in första årskurs på Nash utbildning i höst på grund av bristande resurser. Helt hål i huvudet om ni frågar mig! För att kunna laga, lappa, göra om och använda material på nya sätt krävs det skickligt yrkesfolk. Då borde resurser utökas till denna typ av utbildning!

* 1 stor låda med broderigrejs till Maria Tamme som driver kurser i broderi och lär fler att älska lappa och laga.

* 4 säckar till Skyddsvärnet i Nynäshamn för 2handförsäljning. Vi har ett kretslopp tillsammans där vi får tillbaka saker vi behöver av dem.

* 3 säckar till Myrorna

* 2 säckar är faktiskt för trasiga för att bli annat än textilrester. Förhoppningsvis dyker de upp i ett plagg nära oss snart!

Alla blev jätteglada för att få våra saker och det här är en viktig del i det vi gör ju!

Men en sak bekymrar oss.

Det är att vi har svårt att hålla öppet på kontoret och att du inte har hittat till webbshopen. Nu när det är mors dag och student. Härliga presenter som är både unika, snygga och dessutom återbruk såklart.

Vem vill adoptera oss som sitt CSRprojekt och se till att webbshopen får den kärlek som den behöver?

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *