Resväskor till Rachel

Har du resväskor som du inte använder längre? Ge dom till oss så att Rachel kan ta med barnkläder när hon reser till sin hemby i sommar.

Rachel och jag träffades för några somrar sedan när hon gick entreprenörskola i Tensta för mig och Anders Lindh. Vi ville ge fler tekniker för att kunna ta en idé till handling. Så varje söndag under en sommar var vi på plats och mötte personer med projektideer. Rachel vill bygga en skola i sin hemby, Kyabolokya i västra Uganda mot gränsen till Kongo.

Första steget var att åka dit med kläder för att fler skulle kunna gå i skolan som fanns där. För att få gå behövde man ha både över och underdel. Något som flera barn saknade. Vi gjorde en insamling av kläder och väskor tillsammans och nu är det dags igen. Rachel åker i början av juni och har med sig fler kläder och ska på plats börja reka för sin dröm om ett kunskapshus. Skola, mödravårdsmottagning, kanske föreläsningar om vatten och odling? Ett hus för utveckling alltså!

Har du några väskor? Vi tar dem gärna. Blir det för många kommer några att få agera garderob för kläderna hos de familjer som lever rakt på jordgolvet!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *