Nytt i femist

Mössa av återbrukade t-shirts och klänningar.

Det senaste tillskottet i vår feminist – kollektion är mössor. Av återbrukade profil-t-shirts, klänningar och linnen blir det fina mössor i trikå.

På varje finns ett reflexmärke så man syns!

När vi under #metoo började prata om hur vi kan bidra för att synliggöra och visa kvinnor så kom mössan upp som ett alternativ. Ibland blir saker precis så där snygga som man trodde eller kanske till och med lite snyggare……

Det är Camilla Fröcklin som syr dem, aka refo by Sy ett frö. Hon gör också de fina muddjeansen till barn. När kommer det en vuxenstorlek undrar jag?

Köp din för 295 kr i webbshopen eller på kontoret nästa gång vi har öppet. Den 4 februari blir det. Vi kommer under våren att ha öppet första söndagen varje månad så en av dem som röstade sa ”det känns liksom bra att börja på ny kula när man har ny månad”. Så blir det alltså, vi börjar varje månad med att ha öppet på Kungsholms Strand 175.

//Liselotte Norén

Påse av återbrukad spetsgardin som skapar jobb i Tensta.

Har du t-shirts från senaste mässan som du inte kommer att använda?

Vi tar dom gärna. De blir mössor eller band i bästa påsen.

Bästa påsen är perfekt när du handlar frukt eller grönt så du slipper ta den lilla prassliga plastpåsen. Ett sätt att vara mer hållbar i vardagen. Plastbanta på köpet liksom. Just nu kan du köpa 3 stycken för 200 kr, bra pris och då har du också varit med att skapa ett jobb för en kvinna i Tensta. Länk till webbshopen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *