Återbruksverkstad i Nynäshamn på Beadalong

Det finns en återbruksverkstad i Nynäshamn på lördag!

När vi var på Naturskyddsföreningen i onsdags på workshop om medveten konsumtion så var en av de saker vi pratade om att få göra saker praktiskt fungerar och är kul, att möten med goda samtal är viktiga och att detta kanske kan kombineras. Det gör vi nu på lördag på pärlmässan Beadalong på Hotell Utsikten.

Samprojekt gillar vi

Nytt för i år är att tre aktörer, SRV återvinning, refo och Beadalong, har gått ihop för att inspirerar till ökad hållbarhet i vardagen genom återbruk. Så just nu packar vi ihop det som behövs för att kunna jobba på lördag. I återbruksverkstaden på hotellet finns handledning av kunniga personer i både skapade och hållbarhet. På plats finns massor med material så att man kan prova på att göra själv och man får gärna ta med sig material som man inte längre behöver och lämna det till oss. Det kommer sedan att användas inom refos verksamhet och gå vidare till workshopar för barn, unga och kvinnor i Orten. Ett konkret sätt att bygga broar mellan olika områden.

Återbruksverkstaden är en del i SRV återvinningskampanj ”Slängt men inte bortkastat” där refo är en av aktörerna för att visa hur man kan göra saker på att lite annat sätt för att så minska på resursslöseriet och samtidigt skapa vackra saker. Redan tidigare år har vi tillsammans arbetat för en bättre materialsortering och insamling av material som kan återanvändas och nu tar vi ytterligare ett steg genom återbruksverkstaden.

 Beadalong är öppen för allmänheten mellan 10-18.

 Jag är på plats under lördagen och svarar gärna på frågor kring hur vi tänker och jobbar. Sen blir det goda samtal med alla fantastiska deltagare på Beadalong. Ska bli så kul att ses igen! Och så klart är popup-shopen med och den har Nash hand om. Så hitta hans fina handsydda kuvert av tapet, prata svenska med honom och kom och kolla på det senaste vi har gjort.

//Liselotte Norén

 PS Har du material hemma som du inte använder längre? Ta med det till oss så använder vi det själva i refos verksamhet eller så ger vi det till andra som behöver det! Tillsammans gör vi världen lite bättre!

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *