Beadalong ger kraft och energi

Återbruksrummet är helt rätt och de samtal som uppstår där ger kraft och energi!

På fredag kväll skickade Kerstin Kallin och Monika Palmqvist ett meddelande till mig och Nash från pärlträffen Beadalong. Det stod ”ni behöver nog inte ta med så mycket material för vi har redan fått massor”. 

Tack alla deltagare på Beadalong som hörsammade vår fråga om det fanns material hemma hos dem som de inte använder och som de tog med!

”Så klart sa en deltagare, det är ju jätte-enkelt när ni tar med det direkt och så får man ju tummen ur och rensar i skåpen också. ”

Materialet användes under lördagen av beadalongarna för att göra vackra saker och sen går det vidare in i refo och vårt volontärarbete i Järvoområdet. En kvinna kom in i rummet och hittade SINA pärlor. ”Vet ni, jag har en kappa som saknar ett halsband att ha utanpå liksom. ”Några timmar senare kom hon tillbaka och visade sin skapelse.

Kul var också att det i år var dubbelt så många bidrag som förra året  till SRVs tävling med återbrukstema. Bilder kommer vart det lider.

Många är de samtal som uppstår när man sitter jämte varandra och skapar tillsammans. Det kan vara om varifrån materialet kommer, hur det har hamnat hos refo och kanske förslag på olika saker man kan göra av det?

Mycket plastdiskussioner är det just nu. Även hos mig såklart. I en del grupper på facebook ser jag att man byter ut all plast hemma och köper andra saker. Leksaker, köksredskap, bunkar, hinkar och så vidare. Så tänker inte jag. Hos mig handlar det mer om att använda saker som jag köper så länge det bara går och sen köpa nytt för att ersätta det gamla som är slut och trasigt. När jag köper nytt så väljer jag med omsorg bland de alternativ som finns. Rätt eller fel, men ett sätt att tänka så att jag inte behöver välja hela tiden.

Det är de goda samtalen som ger kraft och energi och som hela tiden lär jag mig mer. Både om hur folk gör och tänker, men också hur viktigt information och kommunikation är för att underlätta valen mellan pest och kolera. De vardagliga valen borde kunna underlättas för fler tänker jag. Så hur kan jag och refo hjälpa till med det tycker du?

Återbruksrum är toppen! Vi kommer gärna till dig och sätter upp ett återbruksrum! På konferensen, som en del i hållbarhetsarbetet eller som julförberedelserna. Maila mig.

//Liselotte Norén

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *