Insamlingen av kläder fortsätter hela oktober

Nu är hösten och vardagen här!

Kanske gjorde du som jag i helgen? Rensade i garderoberna för att lägga undan sommaren och ta fram varmare kläder för att passa hösten. Hittade du några barnkläder? Vi tar dom gärna för att göra refo-paket av dem och insamlingen fortsätter hela oktober.

Klädpaket som vi delar ut till behövande barn så de kan gå till för-och skola i bra kläder. Vi tror på att varma barn lär sig mer, eller säg så här. Barn med bra kläder kan vara med på rasten utan att bli kalla och sen sjuka. Är man sjuk mycket så är risken större att man kommer efter i skolan och då är det inget roligt att gå där. Och rasten är då man leker och är med sina kompisar. Jätteviktigt för att lära känna fler och ta sig in i samhället på ett bra sätt.

Samtidigt är det så att när vi jobbar med refo-paketen så blir det också enkla jobb av det. Några timmars jobb för någon som behöver en personlig referens och ett första jobb på sitt CV. Vi tänker #också, dvs kan vi göra något mer av det vi gör så att det blir lite mer hållbart?

Så klart kan du hjälpa till!

Kampanjen tillsammans med Skyddsvärnet fortsätter hela oktober. Du kan lämna in på Stadshagsgatan 6 eller så maila på info adressen så ser vi till att det funkar smidigt. Ganska vanligt är ju att jag får en påse eller säck med kläder när jag ändå är ute och far. I morgon, tisdag, är jag på Kungsholmsstrand 175 från 8.30 tillexempel

Förutom att ge oss barnkläder så kan du tipsa om att det går att köpa refo-paket i webshopen. 195 kr, du köper och vi sköter resten. Dvs samlar in, packar och delar ut till behövande barn. På bilden ser du våra hjärtan av återbrukade sugrör, 50 kr för ett och det går oavkortat till tvättmedel och omkostnader för våra volontärer som jobbar med refo-paketen. En jättebra idé för att tacka någon som gjort något bra eller som julklapp tillsammans med något annat. Bra som gör bra liksom…..

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *