Stockholmact i bilder

Stockholmact är över för i år. För en vecka var vi världens centrum för hållbarhet och har gjort många olika saker tillsammans. Vi är jätteglada över alla härliga möten, bra prat och fina aktiviteter.

 

Här kommer några bilder från höjdpunkter och aktiviteter i veckan.

 

Den första bilden är från aktiviteten ”ett hjärta för och med ensamkommande”. Ett samprojekt som nu går på turne och där du kan göra ”ett hjärta till någon som är ledsen” som en liten tös sa. Citaten från de ensamkommande själva och alla runt omkring dem går rakt in i magen, det är inte okej det som sker just nu. Sätt dig gärna och prata med grabbarna på Kungsholmstorg när vi är där tillsammans. Det är mycket sorg, glädje, vilja och engagemang på en och samma gång.

 

Packa upp, packa in och se till att rätt saker och personer finns på plats har vi övat en del på. Vi får våra flyttkartonger från ReBox, dvs flyttkartonger som återanvänds tills de är slut.

Lamporna av återbrukade glasburkar passade bra i Nordiska museets fina butik.

 

Vi har lanserat ett nytt koncept under Stockholmact. Tillsammans med Caroline Palm har vi en metod som handlar om den personliga hållbarheten #jobbasmart! Vill du veta mer så kom den 20 september! Maila info@refo.nu så får du veta mer. Länken går direkt till Carolines blogg där hon beskriver hur det är att leva i en startup och det är både berg och dalar i den resan.

Bild från när konceptet finslipas i veckan.

 

Att få göra själv är ett sätt att veta mer. Ibland blir det en igelkott på huvudet! Tack Eskilstuna folkhögskola för pappersinspiration och den fina utställningen om vad man kan göra av NCCs lyftstroppar.

På fredagen var det dubbelt så mycket folk på museet mot en vanlig dag! Härligt tänker vi! Hållbarhet och hur man kan vara hållbar i vardagen är en fråga som engagerar många. På baksidan av en tapetrulle har vi tips från hela världen på sånt som görs. Dom ska vi ta vidare tänker vi!

 

Sötast var lilla Maja som hittade tygdjuren från Hemslöjden på bordet och vars snälla mormor gjorde ett eget till henne.

 

Popupen på Kulturhuset lockade till mycket samtal kring konsumtion och vad som händer med sakerna sen! Vill du att vi ska komma med popupen till ditt företag eller ett event du har för att inspirera till dialog och tankar kring både återbruk och samhällsutveckling så maila oss!

 

 

Glada är vi också att SRV återvinning drog igång sin kampanj ”slängt men inte bortkastat” under Stockholmact och just tillsammans med oss på Nordiska. Många tog bilder på tavlorna och den infolapp som fanns istället för att ta ett papper till med sig hem. Små saker i vardagen som gör skillnad!

 

 

Det vi också tar med oss är det Peter Sellars sa på invigningen, typ att ”det kan vara tungt och trögt när du jobbar med förändringar. Och förändring måste till för att vi ska kunna leva mer hållbart. Men den som är beredd när strukturerna faller, den har ett stort försteg och kan påverka mycket”.

Vi är både beredda och förbereder oss genom fler samprojekt och genom att dela med oss av det vi kan och har!

Något som jag också pratade om på transformation Talks. Ett sätt att samla olika kompetenser, erfarenheter och personer för bra prat. Med syfte att ta oss alla vidare i en ökad förståelse för vad som behövs och hur man skulle kunna göra det. Tillsammans är vägen tror vi på och fortsätter prata om samprojekt!

 

Tack alla volontärer, sponsorer och family, fools and friends som vi har runt oss. Tillsammans kan vi så mycket mer!

 

//Liselotte Norén

 

PS nästa gång är vi på Kungsholmstorgsdag den 15 september!


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *