Stockholmact valde refoarmbanden

Vi är så glada och stolta över att vara partner i Stockholmact. ”The Stockholm Act brings together people from art, science, politics and business for a week-long festival that explores the steps we can take to build a sustainable world. ”

Det innebär både att vi har en stort åtagande tillsammans med Nordiska museet för att visa, inspirera och låta dig pröva olika tekniker för att återbruka material som i vanliga fall kanske skulle ses som skräp. Vi tror på att det som inte används av mig kanske är precis det som du önskar dig? Och att spill- och avfall är en råvara som kan återanvändas på många olika sätt. Det handlar om att göra på ett annat sätt och i vissa fall att hitta en teknik för det. Ny teknik och gamla material ger oväntade kombinationer liksom att gamla tekniker i nytt material kan bli fantastiska produkter. Vi är på plats 11-17 varje dag på Nordiska med våra vänner och samprojekt. Se mer här.

 

Festivalarmbanden skapar jobb och integration genom oss

Varje festival med självaktning har ett armband. De är ofta i olika varianter av plast och vi har funderat mycket på olika alternativ. Därför är vårt refoarmband gjort av återbrukade t-shirts och med en pärla av en aluminiumburk som inte kan pantas i våra pantsystem.

Det gillade Stockholmact och vi har fått leverera festivalarmbandet till Stockholmact. Det är alltså riktigt återbruk, inte plastpärlor från Kina. Jo, på ett sätt blir själva armbandet dyrare men å andra sidan skapade det sommarjobb hos oss.

Bråttom i refoverkstan!

Festivalbracelets in the making. Buy yours and support sustainability! Det är Nash och Ylva som har gjort dem. Det är återbruk och det finns i massor av färger. Överskottet går precis som med refoarmbanden till vårt jobb med integration och fler jobb. Köp ditt på popupen på @kulturhusetstadsteatern 50-100 kr.

 

Först tänkte vi att det skulle vara i samma färger som de globala målen…..bra tanke men svårt att utföra visade det sig. Dom är alla beskrivna i en jordskala i tusen olika nyanser som vi inte hittade t-shirts i. Så vi har gjort dem i regnbågens alla färger så du kan hitta din favorit. De finns att köpa i festivalens popup på Kulturhuset. Allt överskott går direkt till vårt arbete med integration.

 

Vill du göra ett eget? Här kan du se en kort film om hur vi har gjort. Vill du göra flera? Gör det och skänk dem som du inte använder till oss.

Se filmen här.

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *