REFO

Hur allt startade och vad refo betyder egentligen

Hur startade refo egentligen och varför heter det refo är en vanlig fråga vi får. Se filmen som Rand Saeed och David Gyll Jonsson gjorde som sitt examensarbete om hur allt startade [av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=vygbCjLyn7Q&t=37s’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-btbny’]

Refo är förkortning av refocus och står för att vi behöver fokusera på nytt eller kanske sätta något annat i centrum?

Vi tänker att det egentligen handlar om att göra på nya sätt för att få nya resultat. Det vill säga att om vi alltid gör på samma gamla sätt så kommer det att bli likadant som det alltid har varit.

Ja men är inte det ganska skönt då tänker du kanske? Jo, det är det ju…..ett tag. Sen springer verkligheten ifrån en tänker vi. Naturens resurser är ändliga så den frågan måste tillbaka i fokus tänker vi och då blir det till att hitta lösningar som gör det enkelt att till exempel platsbanta i vardagen.

Det är så bästa påsen kom till hos oss. Återbrukade spetsgardiner som skapar jobb i Tensta, ger Nash jobb med förpackning och att träna svenska och samtidigt gör det möjligt för fler att skippa den lilla prassliga plastpåsen till frukt och grönt. Köp din i shopen och gör en praktisk synlig sak för hållbarheten. Det blir bästa snackisen i kassakön på affären och du inspirerar fler. Vi är glada för att idag ha lagt vår tredje sybeställning hos Kvinnocenter i Tensta och alltså gjort det möjligt för en kvinna till att fortsätta jobba.

//Liselotte Norén

Den här veckan är vi ganska ofta på Politikerveckan i Järva. Varje dag mellan 14-20 på Spånga IP samlas beslutsfattare, politiker och alla andra som jobbar, bor och lever i Järva. Kom du också så kan vi jobba tillsammans för att skapa samhällsnytta och fler jobb i förorten. Ett bra sätt att tänka hållbarhet! Dagens program finns på Global Village på facebook och vi delar det såklart vidare.

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *