Expedition Lofoten får refo-armband

En del samtal blir så där fantastiska som man skulle vilja att det alltid blir.

För några veckor sedan kom Emelie och Christine ner till kontoret och där pratade vi om hållbarhet i både stort och smått. Om svårigheten att hitta nån som kan trycka på en reklamvepa och vara miljövänlig på riktigt, om kvinnor som förebilder och är det verkligen så konstigt att tjejer seglar, själva…..2017. I helgen går deras tjejsegling av stapeln och såklart finns det refo-armband med i prispåsarna. Jättebra som en snabb-fix när du måste laga någon som precis gick sönder. En bit t-shirtsnöre som gör att du kan ta dig vidare tills du kan laga ordentligt. Läs systrarnas blogg från mötet här.

De har startat ett projekt för att representera kvinnors aktivitet inom actionsporter. Med en segelbåt kommer de segla från Sverige till Lofoten. Där kommer dom att spendera vintern för att åka skidor och snowboard och uppmärksamma hållbar utveckling. Utmaningar har alltid lockat lite extra och vi älskar därför att vara aktiva och utöva sporter såsom segling och snowboardåkning. Vi vill göra vår absolut bästa insats för att sprida ringar på vattnet och förändra vad som är normen idag. Läs mer om deras projekt på bloggen här.

Apropå normativ så blev det idag en jättebra diskussion på Instagram kring våra skjortklänningar. Jag hade skrivit vi har öppet idag så fixa en midsommarklänning till lilltjejen. Då skrev PYE1971 att ”midsommarklänning till lillkillen är också ett bra köp”.  Så glad för att hen tog sig tid att skriva kommentaren och göra mig uppmärksam på att jag höll mig inom en norm. Det är ju så man lär sig mer och växer. Tusen tack för alla kommentarer och återkopplingar, de gör att vi utvecklas.

//Liselotte Norén

PS Jag hoppas på en ny möjlighet att tjejsegla med er, Emelie och Christine. Eller så syns vi på Lofoten kanske? 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *