Vi hinner inte med, men dockteater blir det

Mellan hägg och syren går det fort, jättefort känns det som. Vi hinner inte riktigt med faktiskt och bloggande är en av de saker som har fått stryka på foten till förmån för annat. Det är en är en sak vi är speciellt glada och stolta över. Eller rättare sagt ett samprojekt med flera olika aktörer som vi är nöjda över att ha skapat. Gemensamt kommer vi att möjliggöra en dockteater på Järva.

Under Husby Gårds sommarlovsaktivitet Art Camp kommer vi att tillsammans med sommarlediga barn renovera en dockteater och se till att det finns dockor, kulisser och dekor. Vi tror på dockteatern som en form som både kan skapa nya berättelser, tas med på ett enkelt sätt så berättelserna kan spridas och samtidigt ge fler möjlighet att göra egna föreställningar. Vi har en dröm om att skapa föreställningar som bygger på berättelser som barn och ungdomar har på Järva och där både dockor och kuliss är det som finns här och nu. Dockteatern kommer att kunna lånas och vi hoppas på att den blir en del i att sprida berättelser om orten.

Det är Ylva Winbäck som blir projektledare. Du känner säkert igen hennes namn, hon har ju varit praktikant hos oss. Här kan du läsa om hennes upplevelse på bloggen som Eskilstuna Folkhögskola har. På bilden packar hon och Piglet upp teatern för första gången.

Så klart blir det föreställningar också med inbjudna gäster. Håll utkik på vår facebook så ser du när det blir.

Du kan alltid hitta det vi gör på Instagram och på Facebook såklart. Sök på @refoproject så dyker vi upp och följer du oss så följer vi dig självklart tillbaka.

//Liselotte Norén

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *