Fruktpåsar av spets ger jobb i förorten

Våra små kretslopp med olika personer, företag och organisationer ger hållbarhet på flera sätt. Hållbarhet är många olika saker, det är att minska svinnet men det är också att skapa fler jobb lokalt. Ett exempel på det är hur vi med spetsgardiner skapar fler jobb för kvinnor i Tensta.

En dag i affären stod jag och plockade bland äpplena. Svenska, eko, gröna eller röda? Tog den jag tyckte verkade bäst, la i plastpåsen och gick till vågen.

Blängde på plastpåsen…..

Så jag tog med mig frågan till kontoret nästa dag och frågade om det verkligen behöver vara såhär? Finns det inget annat sätt?

Om man skulle ta en spetsgardin kanske, sa Alicia Sivertsson. Jag går hem och provar lite. Tillbaka kom de allra finaste påsarna av återbrukade spetsgardiner. Att handla med dem är en ren fröjd och det blir alltid en liten snackis vid kassabandet.

Tack vara att efterfrågan ökat så behövs fler påsar. Så sedan två veckor är det Muna och Nucien på Kvinnocenter i Tensta-Hjulsta som syr våra fina påsar. Det finns ett stort behov av att skapa meningsfulla jobb för kvinnor i förorten och vi är glada över att ha kommit en liten, liten bit på väg. Ett litet jobb så här i början men med din hjälp att sprida våra påsar så hoppas vi kunna skapa ännu mera jobb i Tensta

Vi behöver din draghjälp för att det ska bli mer och fler jobb. Känner du en modig handlare som vill göra något hållbart, behöver du en present till någon som uppskattar att vara först med lite nya bra saker? Många bäckar små kommer att bli en stor å……å med mycket mindre plast i, tänker vi:)

Gardinerna kommer just nu från Retuna, det stora återbrukscentret i Eskilstuna. Men har du spetsar och band liggande blir vi jätteglada för dem.

Köp dina påsar i Webshopen och hjälp oss att ge fler kvinnor jobb!

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *