Att synliggöra fler kvinnor på ett enkelt sätt

Vi vill bygga broar mellan olika grupper och nätverk och då vill vi använda skapandet som en metod! Visionen är att också kunna skapa fler jobb lokalt och gärna för kvinnor.

Så skulle man kort kunna beskriva samprojektet vi har i Järvaområdet tillsammans med Hemslöjden i Stockholms län. Klockan 16 startar vi tillsammans också workshopen kring att synliggöra fler kvinnor. Av återbrukad tapet har vi gjort lappar som du kan skriva namnet på den kvinna som du beundrar och inspireras av. Det finns också plats att skriva varför du har valt henne och vill visa henne.

Lapparna hänger vi sedan upp på ett långt snöre och sen kan man vandra efter snöret för att se exempel på kvinnor som gör bra saker. Säkert finns det en härlig blandning av kända och mera okända förmågor och det är just det som är häftigt. Att visa på fler goda exempel, få inspiration och lära sig mer om saker som kvinnor gör.

Tänk om vi skulle kunna skapa flera snören och sen knyta ihop dem? och hänga dem någonstans där de syns ordentligt. I det offentliga rummet…..tänk centralen? För att visa att kvinnor också vill synas, höras och finnas på gator och torg. Reclaima det offentliga rummet liksom. Det borde kunna bli ett jättebra projekt tillsammans.

Läs mer om hur vi tänker och vad vi gör idag för att synliggöra kvinnor i pressreleasen här

//Liselotte Norén

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *