Det här med alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag, det känns lite oldschool tycker jag?

Visst jag har också köpt presenter, skickat kort, delat ut gelehjärtan och fått blommor. Det är ”fett nice” som sonen skulle säga.

Refo-hjärtan som visar att du har ett hjärta för fler!

Men alltså nu, det är som om jag har lite annat att stå i för att få rätt saker gjorda, med tanke på hur det ser ut i maktens korridorer. Samtidigt tänker jag på dem som inte får något kort i en klass? Eller att kärleken är obesvarad? Eller som Emils pappa säger : Köpe och köpe, här ska bara köpes en massa saker. När det kanske mer handlar om att komma ihåg att ge dem man har kär en puss en vanlig  sketen tisdag, när det behövs som mest?

Alltså blir det såhär i refo i år: Vår alla hjärtansdagkampanj blir våra refo-hjärtan.

Skänk ett hjärta till någon du gillar och börja gärna med dig själv! De kostar 50 kr styck och går oavkortat till vår hantering av refo-paketen, dvs kläder till behövande barn i närområdet så de kan gå i skolan i vettiga kläder. Varma barn lär sig mer tänker vi. Vet du att vi har klätt på fler än 1200 barn i Järvaområdet. Bara i förra veckan gick det genom oss alla tillsammans ut kläder till över 100 barn. Här, i Sverige!

Vi funderar lite på hur vi ska göra med räknaren här på hemsidan, för behovet när skolan började var så stort att vi helt enkelt lämnade ut kläderna utan att det var paket. För att det behövdes just då.

Tack alla som har lämnat in kläder och våra volontärer som har kört dem ut till framförallt kvinnocentret i Tensta.

Vill du köpa ett refo-paket istället för en gåbort-blomma? Du vet att du kan printa ut ett gåvobevis själv eller hur? Direkt från shopen. Vi sköter insamling, lagerhantering och utdelning av kläderna, och ofta får någon sitt första jobb på CV´t genom oss. Just när vi jobbar med refo-paketen.

Våra refohjärtan finns i massor av färger och är gjorda av återbrukade sugrör, dvs såna som du hittar skramlande i en låda och som inte räcker till ett kalas. Vi gör dem på event för att ha ett kul pyssel och då gör man ett till sig själv och de andra går till refo. Köp den på söndag när vi har öppet 12-16 på Kungsholmsstrand 175 eller i webshopen.

Håll utkik efter nästa event på facebook. Eller har du ett möte med tjejerna, på jobbet eller i föreningen och vill göra lite good-shit? Kontakta mig så hittar vi på något bra tillsammans. Insamling med lite prat om vad refo gör på nästa AW kanske?

//Liselotte Norén

PS Självklart har vi lite annat med hjärtan på i shopen om du vill kolla!

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *