Hon sa: ni kan nog hitta någon som behöver dom bättre

Jag fick ett mess sent en kväll från en av dem vi jobbar med på Järvafältet. Det stod ” en av våra asylsökande kvinnor har precis fått barn och har en treåring också, har du några kläder till dem?” Jag svarade att jag gör en efterlysning så ser vi hur det går för vi har inga saker kvar utan har delat ut allt. Det är samhällsutveckling på en praktisk nivå tänkte jag.

Efter några minuter var efterlysningen på Facebook och Instagram och sen var vi igång. Den delades av flera av er och efter några timmar så kunde jag svara tillbaka att vi ser att det kommer att lösa sig, behöver ni säng också?

Jag blir rörd, stolt och peppad av det som händer när vi frågar om hjälp att hjälpa fler.

Idag kom en dam in på kontoret med en förpackning underkläder och sa: ” jag köpte dom till mitt barnbarn för det är så fina fjärilar på, men tror att det finns någon som genom er kan få en sak som är både fin och användbar. Så jag väljer att ge dem till er. ”

Tack alla ni som har kommit förbi med saker idag till kontoret. Vi har fått ihop kläder, leksaker och utrustning till de två barnen och ca 10 barn till. Det känns så himla bra i magen att kunna hjälpa till såhär praktiskt och tack för att du har tömt källare, förråd och vinden! I morgon kör en av våra fantastiska volontärer ut allt till Tensta.

I huvudet snurrar det, ska det verkligen behövas det vi håller på med, att få kläder från ena stället till det andra så att barnen kan gå i skola och förskola?

Men jag är så glad över att vi kan hitta varandra och göra bra saker tillsammans så länge det behövs. Att gå i skolan är viktigt för att kunna göra det man vill och hitta bra kompisar. Har du inga barnkläder men vill stödja vår verksamhet med att klä behövande barn i närområdet? Köp ett refo-paket nästa gång du ska på middag istället för en blomma. De kostar 195 kr och vi sköter insamling, sortering och utdelning med transporter hit och dit. Det är det som dina pengar går till. Eller köp ett hjärta av återbrukade sugrör som kostar 50 kr och som oavkortat går till tvättmedel och bensin för de volontärer som hjälper oss med refo-paketen. Handla från webshopen här.

Vi kommer ha söndagsöppet 12-15 varje söndag framåt. Det blir aktiv språkträning samtidigt som vi har öppet för dig som vill handla designat återbruk eller hitta fina unika presenter. Du skulle hört Nash och Ernesto idag när vi sorterade kläder och hade praktiskt svenskaträning, vad är det för skillnad på en låda och en kartong, varför heter det jag bor där men att jag går dit och varför är Å så svårt att säga…..Mycket skratt och praktisk nytta! Vill du hjälpa oss så hör av dig. Vi behöver fler händer!

//Liselotte Norén


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *