Vernissage på Odenplans tbaneperrong

Ikväll, onsdagen den 14 dec 17.00-19.00 är det vernissage på Odenplans tunnelbaneperrong.

Mitt i rusningstrafiken kommer Season´s Greetings att visas och du kan träffa både oss och konstnären bakom verket, Ellen Skafvenstedt. Vi träffade henne på Konstfack i samband med ett seminarium om hållbarhet och craftivism. Dvs när hantverk och konst har budskap (Craft +aktivism) och sprider sig på ett kanske lite mer stillsamt och lågmält sätt, och hittar andra vägar för att synas. Det kan vara gerillastickning där en staty får en strumpa och genast får ett annat sätt att vara på eller broderier med budskap som dem som vi har, Recycle och die. Kolla # på Instagram eller Pinterest och få din egen inspiration.

I tidningen Mitt i beskriver Ellen sitt verk såhär ”Det är en enkel bild i relation till reklamaffischerna och julskyltningen som säger motsatsen. Hur vi matas med att vi ska byta ut våra grejer och kläder i förhållande till säsongerna och modet.”

Materialet till konstverket, alltså alla gamla kläder och saker, kommer från flera håll. Ganska mycket kommer från oss på refo, via er alla som har hjälpt till. Skämsstruten sitter på mig som helt själv har bidragit med säkert två kubik av saker hemma hos oss. När jag tittar mig omkring så är det tveksamt om det märks. Två kubik…….och jag jobbar med hållbarhet varje dag!

Läs mer om konstverkets och om hur vi tänker lite mer hållbart, i artikeln från Mitt i här.

Hoppas vi ses på perrongen ikväll.

//Liselotte Norén

PS Vi firar med att ge dig 20% rabatt på allt i vår webbshop under 24 timmar. Hållbara julklappar som ger jobb lokalt och utbildning till fler.

Använd koden REKOJUL från 17.00 idag till 17.00 i morgon den 15 december. Länk till shopen är www.shop.refo.nu

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *