En slips som blir halsband som blir en skatt

refo_granbarrNi vet den där känslan när något blir bra, riktigt bra……fast det kändes som en avig dag först. Den känslan kom igår.

Vi har ju söndagsöppet fram till jul på Kungsholmsstrand 175 och jag visste att det var jag som skulle öppna. Dvs bära ut saker så det ser fint ut både inne och ute, sätta på kaffet och uppdatera Instagram om att nu var jag här. Jag var liiiiiite sen, inte jätte men lite så att det blir bråttom liksom. Kollar vädret, ingen nederbörd säger appen, men det snöar faktiskt, stora blöta flingor! Det gör att jag bestämmer mig för bord, granris, clementiner, en gren och några handlovsvärmare tillsammans med koppljus ute. Det tål lite blöta och kommer att se fint ut med marschall.

Bär ut riset och inser varför jag minns dammsugarljud vid julgransplundringar. Det är barr överallt, både inne och ute. Fram med dammsugaren och inser att vi nog inte plockade undan ordentligt efter oss på senaste workshopen. Symaskin, trådar, saxar etc finns mitt på bordet där jag ska displaya.

Nu är klockan 12. På bordet ute står några ruskor med enstaka barr på i snögloppet och jag är svettig och varm inne. Blänger på bordet….

Gör tvärt om, gör fint inne och tänker att jag behöver kaffe snart. Ilar ut och ser att om man vänder på krukan, samlar allt i mitten och piffar lite så ser det inte så tokigt ut. Undrar vad Kerstin och Monika skulle göra nu……det vill säga om några som kan displaya har några snabba tips?

Nu stannar det ett par och frågar: – Är du Liselotte? Vi mailade om vi fick komma med lite tyg.

– Javisst, behöver ni hjälp att bära, frågar jag?

-Nja, du är nog inte klädd för det, säger dom snällt och tittar på min liksom butikklädsel och såklart hade dom rätt.

Efter att ha fått in 10 flyttkartonger, satte jag på kaffet och fick höra om hur hon hade träffat ett slipshalsband på ett mingel och frågat vad det kom ifrånrefo_slipshalsband och sedan googlat på oss. Hon och hennes man hade länge letat efter några som kunde ta över hans mammas tyger, garn och sybehör och där det skulle kunna användas på ett bra sätt! 10 lådor från en sömmerska, vilken skatt!

Med varsitt sugrörshjärta med sig gick dom en halvtimme senare.

Vi kommer under januari börja jobba med workshops för kvinnor för skapande, språkträning och för att hitta nya sammanhang att vara i. Det tror vi på!

//Liselotte Norén

PS Å sen fick vi in fler lådor med sybehör, en volontär för kvinnoworkshoparna och 20 kassar med barnkläder. Allt fint sorterat och uppmärkt.

Tack vare våra volontärer och dig som ger oss det som kan användas igen och köper våra refo-paket.

Köp dina här för en go känsla i magen som en av kunderna sa!

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *