Det goda samtalet är mitt vapen

– Jul-helvetet, som en vän sa till mig när hon ringde.

– Men låt det inte bli ett helvete, det är faktiskt du som bestämmer, försökte jag.

– Men nu, det är liksom ingen tid kvar att bestämma något.

– Jomen det är det ju, du kan bestämma precis vad du vill och förresten så kan du få magsjuka på JULAFTON…… Eller det finns inget som säger att du måste fira julafton precis den 24 om du inte vill eller kan. Dessutom är det massor med folk som inte firar jul, precis bredvid dig. Dom firar något annat och för dom är det här en vanlig helg, lite längre kanske och tom lite svårare att göra saker tillsammans med dig för du firar julhelvetet?

– Men du är så himla knäpp, fnissade hon i andra änden.

Det goda samtalet, det är det jag tror på just nu. Samtalet som återför oss till värderingar som vi kanske har tappat mitt i ekorrhjulet, samtalet som vidgar våra horisonter för att vi lär oss nya saker, påminns om att ”ja, så kan man ju också tänka. Samtalet som leder till skratt och gemensamma aha-upplevelser även om vi inte tycker samma. Det är okej och mycket enklare att acceptera om jag vet varför du tänker så.

När oron är stor och det händer mycket saker som känns obra så blir det goda samtalet mitt vapen. För att prova mina tankar, hitta personer som jag gillar och för att få mer koll på omvärlden. Att 22 personer har dött på Järva är helt oacceptabelt, men att kidnappa frågorna och göra dem till sina agendor är svårt att förhålla sig till tycker jag. Vem ska jag tro på och varför händer det här egentligen och vad görs? Frågorna hopar sig och mitt hjärnspret blir större.

Så jag fortsätter att fika med personer, ha goda samtal för att bättre kunna bilda mig en uppfattning om vad som pågår och hur jag och refo kan bidra ännu mer för att skapa en positiv samhällsutveckling.

//Liselotte Norén

PS Vårt sätt att göra bra saker i Järvaområdet är att fortsätta dela ut refo-paket till behövande barn så att de kan gå i för-och skola i bra kläder. Köp ditt klädpaket här i shopen och du kan också skriva ut ett gåvobevis själv när du handlar om du är ute i sista minuten med en present. Det gör gott på många sätt då den också skapar jobb för någon som behöver ha ett första jobb på cv´t.

Vi tror också på entreprenörskapet och de företag som finns i orten och därför gör vi samprojekt med dem. Först ut är Auel Coffee där vi har kampanjen http://refo.nu/2016/12/05/vart-senaste-samprojekt-med-auel-coffee-att-kla-fler/”ett kaffe-och ett klädpaket” för då skapar vi jobb både hos familjeföretaget Auels och hos oss, samtidigt som du får fantastiska handrostade kaffebönor och någon ett refo-paket för att kunna gå i skolan på ett bra sätt.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *