Vårt senaste samprojekt, med Auel Coffee för att klä fler

Vi tror mer på samprojekt än samarbeten! När man gör saker tillsammans på riktigt lär man sig massor. Hur andra jobbar, om grupper, om prioriteringar och det allra svåraste: kommunikation. Därför brukar vi börja i liten skala, utvärdera och sen utveckla oss tillsammans.

Förra året hade vi en intensiv diskussion med några personer som var på besök hos oss om julklappar till personalen.

– Jag är trött på att få en värdelös handduk, en hängmatta mitt i vintern eller en get i Afrika, jag vill ha saker som jag kan se nyttan med, gärna till mig själv och för någon annan samtidigt.

refo knapp engelska 150Vi vet att allt det stöd som går till de stora organisationerna behövs och är väldigt värdefullt. Men vi tror att kanske är det dags att byta julklappen till personal och kunder, till något som är mer tydligt att det bidrar till något bra i närområdet. Något man kan vara stolt över, se hur det utvecklas och lära sig av.

refo-paket i snönVåra refo-paket gör att barn kan gå i förskola och skola och vi tror  att utbildning är det första steget till en förändring. Statistiken visar att 41% av eleverna i Järvaområdet inte har betyg som gör att de med enkelhet kan söka sig till gymnasiet, mot ca 10% i andra områden. Vi vet att våra refo-paket gör skillnad och fortsätter med er hjälp att dela ut dem till behövande barn i närområdet. Hittills har vi klätt på 1189 barn.

Men om man ska göra lite både ock då, nytta och något till mig själv? Vad går att skicka på posten eller dela ut, som ser fint ut och gör nytta lokalt som man kan erbjuda tillsammans med refo-paketet?

Min första tanke är ju alltid choklad men det blev dissat av vår egen logistikexpert Monika Palmquist som sa: ”att det blir väldigt tråkiga paket att få om det kommer fram krossad choklad som har smetat ned ett refo-paketskort”. Vi tar en kopp kaffe och funderar vidare…….det gör vi ganska ofta och då klack det till!

Kaffe såklart! Så vi ringde bröderna på Auel Coffee och kollade om det skulle funka och om dom gillade idéen. Självklart hjärtat sa Samuel, vi fixar det, det är en bra grej. Kaffe till en själv och kläder till en som behöver, det är bra!

refo_kaffeochrefopaket1Nu kan du köpa en påse handrostat, ekologiskt kaffe och ett refo-paket tillsammans i webbshopen. När du gör det skapar du jobb lokalt dels hos Auels och dels hos oss. 295 kr och den största delen av summan går direkt till verksamheten med att klä fler behövande barn i närområdet Järva.

Vill du så kommer vi och lämnar dem hos dig i Stockholmsområdet.

Rätt ska vara lätt, tänker vi!

//Liselotte Norén

Vill du komma ner och kolla vad vi har mer så är det söndagsöppet fram till jul 12-16. Välkommen!

Och vill du skippa kaffe och köpa refo-paket så finns det lite olika alternativ i shopen. Köp minst fem och få den fina knappen ovan att ha på hemsidan och i mailfoten.

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *