Att lära sig hela tiden

Refo_hötorgsterrassenPå en rullande sten växer ingen mossa brukade min Farmor säga.

Jag tänker att det kan man överföra direkt till en av grundtankarna i Refo, nämligen att lära sig av varandra. Det jag kan och vet bidrar jag gärna med till någon annan och på så sätt lär vi oss båda två mer. Den som visar, tränar och utbildar någon lär sig ofta mest själv. Den som lär sig nya saker hela tiden blir inte mossig. Självklart för vissa men lätt att glömma när man gör likadant varje dag. Jobbar på samma ställe, umgås med de vanliga och handlar på samma gamla vanliga ställen. Vi i Refo utbildar varandra hela tiden och delar med oss till varandra och andra runt omkring oss. Det är en förutsättning för att vi ska kunna växa och på så sätt hjälpa fler.

Att plötsligt få vara tillsammans med fyra foodtrucks i deras vardag ger upphov till mycket lärande på Hötorgsterrassen. Vilka nyckeltal använder dom, hur ser en matprocess ut och varför klarar sig en truck  med mindre personal än de andra? Ett sätt att få lära sig massor är att lära ut det man kan själv, så i morgon kör vi lite sociala mediagenomgång för dom som vill på Hötorgsterrassen. Vill du vara med, hör av dig till mig.

Sponsra vår CV-skola

Nästa blir en CVskola för alla som vill uppdatera eller göra sitt CV. Niklas Wikman kommer och fotar så att man har en vettig bild direkt och allt liksom är klart när man går därifrån. Två tillfällen blir det 20 juni och 10 augusti 13-15 båda gångerna. Nu behöver jag din hjälp!

Både Niklas och jag ställer upp med vår tid och kompetens, och jag vill ta in sommarjobbare som kan vara på plats i containern under förberedelser och genomförande. Då får dom också en rad på sitt CV och lär sig mer.

Med din hjälp funkar det, vill du vara den sponsor som får rull på CVskolan? Du får din logga på containern som en möjliggörare, dvs någon som hjälper oss att hjälpa och vår eviga tacksamhet. 🙂 Om du inte kan just nu så kanske du vet någon annan som gärna vill ha sin logga på Hötorgsterrassen och göra CSR på riktigt? Sprid och dela så har vi snart hittat fler möjliggörare.

//Liselotte Norén

Fick du vårt senaste nyhetsbrev? Annars klicka här


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *