Vi jobbar i det nya Sverige – integration i praktiken

Refo_flyer fram och bakPå Hötorgsterrassen jobbar vi tätt tillsammans alla aktörer som finns där! Det du ser är fina foodtrucks med mat som är fantastisk, speciell och lagad med stor kärlek och kunskap, containers fyllda med olika innehåll beroende på vilka vi har som gäster och allt ackompanjerat till musik från världens alla hörn. Öppet från 10-20, eller om det är torsdag till lördag ända till 23. Integration på riktigt!

Bakom allt det här som du ser finns det hårt slit av människor som kommer från jordens alla hörn, som har nystartade företag, som har verksamhet på massor av ställen eller som vi som gör en popupshop för att visa hållbara lösningar. Vi är entreprenörer som bär varor genom konstiga utrymmen, krånglar med lasttillstånd där vi inte hinner lasta upp och in på 6 minuter som lappLassen vill, utbildar ny personal, släpar dricka, fixar askkoppar, skyltar om, bygger fler matplatser och ber till vädergudarna att vi får finaste vädret!

Vi jobbar tätt tillsammans och delar på det vi kan dela på, men vi morrar när vi tycker att det kommer för lite folk eller när någon inte gör sin del. Lika mycket som vi high5ar en lunchrusning eller Ernesto som vi har anställt för att Hötorgsterrassensopsorteringen ska funka och som är den viktigaste funktionen vi har. Utan honom samlas fimpar, tomflaskor och matsvinn överallt, hur tänker du som ställer flaskor överallt trots att det finns tombackar överallt som du kan använda eller du som kissar i buskarna i den lekträdgård vi har?

Jag inser att Refo har en viktig funktion att fylla som en påminnelse om att det är de små sakerna som vi gör varje dag som kommer att ge oss ett mer hållbart Sverige. Det vill säga det nya Sverige som ser till att fler får jobb även om det bara är några timmar i början, som jobbar för att fler hittar sin plats i tillvaron och att fler inser att vi jobbar i det Sverige där vi hjälps åt att lösa saker samtidigt som vi har en rak dialog för hur vi kan utveckla saker så att det blir lite bättre, smartare, roligare och mer hållbart. Det Sverige som firar nationaldag i morgon!

Kör din nästa lunch hos oss på Hötorgsterrassen och kom förbi vår hållbara popupshop för att hitta din bästa present, till mamma, brorsan, din bästa kompis eller dig själv. Ingång från Sveavägen 17, den blommiga trappan.

//Liselotte Norén

Vi hyr ut vår container de två första veckorna i juli. Kontakta mig om du vill veta mer.

 


Kommentarer

Ett svar till ”Vi jobbar i det nya Sverige – integration i praktiken”

  1. […] Vill du se vad min frun gör och  tycker just nu, skall du gå in på hennes bloggade på REFO. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *