Earth Day today

Facobook frågar mig idag om vad jag gör för världen idag? – det är Earth Day .

Alicia SivertJag tycker att tricket är att göra något litet varje dag. På så sätt kan jag göra skillnad i vardagen, dvs det är Earthday every dag! Att prata om det man ska göra är ett steg och göra något av det man har pratat om är nästa. Annars blir det lite som att leva hela året för det som kommer på semestern. Förväntningarna blir höga och sannolikheten för att det blir precis så fantastiskt som det skulle bli, med solen, grillen, barnen och allt man har skjutit upp hela året för att man ska göra det de där fyra veckorna på sommaren, den är inte så hög. Jag tror på att hitta små saker som blir kul, roliga, annorlunda och spännande varje dag, istället för att vänta på rätt tillfälle.

Likaså med Earthday, hitta ditt sätt att göra något litet, bra varje dag!

Vår tanke i refo är att ”rätt ska vara lätt”.

Vi vill göra det enklare för dig att hitta ditt sätt att göra världen lite mer hållbar. Så därför har vi flera olika varianter så att du ska kunna hitta det som är lätt för dig, just nu. Bättre att göra något lite ofta och sen fortsätta och göra det större när man ser att det funkar, än att vänta på det helt rätta ska dyka upp.

  • Är det plastpåsarna till frukten som du enkelt kan byta till en påse av en återvunnen gardin, så gör det!
  • Är det att köpa ett refo-paket, eller ett hjärta av återvunna sugrör och som du vet bidrar direkt till att någon får en första rad på sitt cv samtidigt som en annan får ett klädpaket för att kunna gå i skolan, så gör det!Refo-hanky i fickan
  • Eller är det att ge herrarna som ska till Almedalen med jobbet en hankie att stoppa i kavajfickan som ett tecken på att ni gör mer walk än talk? Så gör det.
  • Eller letar du en present till morsan på mors dag, kolla i shopen hos oss! Blixtlåsarmband, halsband av slipsar, cykelslang som blir örhängen eller mormors silversked som halsband.refo_skjortklänning Ester utan logga
  • Eller vill du köra en insamling på nästa AW så vi får in fler skjortor till våra fina skjortklänningar. Så gör det!

Är vi fler som gör saker tillsammans så blir det mer gjort!

Jaha, med vad gjorde du själv idag för att bli lite mer hållbar?

Jag åkte till KITH, kvinnocentret i TenstaHjulsta med refo-paket. Dom har två svenska-klasser med asylsökande där eleverna har barn som saknar kläder för att komma igång i förskolan och skolan. Igår kväll fick vi en lista med storlekar och kunde hämta 20 passande paket som jag lämnade av vid lunch.

Går in till centret och hojtar ”Hallå” och möts av den ljuvligaste doft från köket. Alla tystnar när jag sticker in huvudet och hejar.

En säger: – refo va, skrattar och säger ”vi gör piroger till dig”. Typ 800 piroger finns i köket och dom ser paniken i min blick och brister ut i skratt. Nej, nej du får gärna några, men resten är en cateringbeställning.

Än är det några timmar kvar på Earthday, så vad hittar du på för att göra något hållbart idag också? Kanske är det att dela bloggen, bjuda in någon att gilla sidan på facebook eller kolla vårt Instagramkonto också. Fler tips på hur du kan stödja Refos arbete finns här.

//Liselotte Norén

refo Utsikt showroomPS Som ett led att göra det lätt att göra rätt så har vi söndagsöppet på Kungsholmsstrand 175 mellan 11.30 till 15.00 om du vill hitta ett nytt sätt att vara lite mer hållbar.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *