Ge med hjärtat

Om jag trodde att det skulle hjälpa så skulle hela refo vara i de franska färgerna just nu……

Jag var uppe sent på fredag så jag såg händelserna i Paris ganska direkt. I mitt huvud blev det snabbt kaos med bilderna från flyktingar, vilka vänner som bor i Paris, barn som drunknar i medelhavet, en toalett på 1700 personer i ankomstlägret och där kvinnor och barn låter bli att äta och dricka för att slippa gå på den toan. När morgonen så småningom kommer så känner jag mest för att dra täcket över huvudet och inte kliva upp, alls, någonsin. Det blev för mycket och det mesta kändes ganska meningslöst, vad ska jag som är en enda människa kunna göra åt all denna röra? Finns det ingen som bara kan gå in och reda upp det här och se till att det sunda förnuftet, kärleken och hoppet segrar. Nä, det finns det inte……

Det är som vanligt, Be the change you wish to see in the world! Ligg inte där och tyck en massa, det kommer ingen att bli gladare för! Gör något.Refo_hjärta

Ur frustrationen, för den goda saken och för att vi ska kunna fortsätta hjälpa de behövande människorna med refo-paket har vi skapat ett broschhjärta av sugrör. Det kostar 50 kronor och alla pengar går oavkortat till vårt arbete med att klä stora och små så att de kan delta i förskola- och skol-aktiviteter på ett bra sätt. Det blir till tvättmedel, bensinpengar för transporter, lagerarbete för unga som behöver ett jobb på jullovet och snöre till paketen. Vi vet att refo-paketen gör skillnad för det hör vi flera gånger i veckan av folk som får dem, av dem som gör dem och av lärare som har barn som tidigare inte varit i skolan för att de var sjuka jämt då de inte hade kläder att vara ute i på vintern. Vi vill att alla ska kunna gå i skolan för vi tror på att utbildningen är snabbaste vägen till förändring och att Refo_hjärtanmonteradefå gå i skolan tillsammans med andra i sin egen ålder är också ett bra sätt att integreras i samhället om du precis har kommit hit.

Så ge med hjärtat du också!

//Liselotte Norén

refo button kvadratHar du knappt 200 kronor över så köp ett refo-paket för 195 kr, eller samla några vänner, arbetskamrater eller grannar och köp några paket tillsammans. Vi behöver hjälps åt nu för att få till den värld som vi vill ha. Om alla hjälps åt efter sin förmåga så har vi snart klätt på fler barn och gjort det lite bättre i ett hörn i alla fall. Så allt vi gör just nu går till vår kampanj #rekojul

Är du ett företag så räkna dina anställda och ge ett refo-paket för var och en, samtidigt som du ger dem en chokladkartong! Något gott som gör gott typ….

Ett refo-paket innehåller 10-12 plagg, strumpor och skor om det finns. Att det är sorterat i storlek gör att de som tar emot dem slipper sortera, leta och hitta passande kläder. Refo-paketet kommer fort ut till ett behövande barn eller tonåring.

Du kan packa refo-paket med oss på onsdagarna 11-14 i  Experiment Akalla och på julmarknaden den 2 december.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *