Julkampanj #rekojul

Vi tänker såhär just nu givet alla saker som händer runt omkring oss. Vi får in mycket barnkläder och det finns ett stort behov av att dela ut dem till behövande barn. När vi lämnar ut kläder är de färdigsorterade i paket. Dvs sorteringen efter storlek, skick och säsong är redan gjord och paketet kommer till barnet så snabbt som möjligt.Refo_refo-paket röd matta Dessutom skapar det jobbtillfällen på vägen. Dels Ulvsunda Jobbcenter som packar paket, och dels för några ungdomar som får lagerjobb när det behövs. Alltså kommer vårt fokus i år att vara på att få ut så mycket kläder till behövande barn som det bara går, för vi vet att det behövs.

Vi hoppas att du vill hjälpa oss genom att delta i vår julkampanj #rekojul. Köp refo-paket istället för julkort och lax, eller gör lite både och som en kund till oss gör. Dom ger bort en liten chokladask och låter oss göra julkortet där ett refo-paket ingår. Något gott som gör gott typ……

Eller gå ihop några kompisar, en grupp på jobbet eller familjen och lägg 100 spänn var. Två personer som gör det har till ett refo-paket, 4 har till 2 osv…..Ni betalar bara för hanteringen och transporter vid insamling, sortering och utdelning och skapar jobb på vägen. Kläderna har vi.

 
refo_knapp jobb vitKöper du minst 5 paket så får du en knapp att sätta på hemsidan eller i mailfoten som talar om att du stödjer vårt arbete som ger fler chansen till jobb och utbildning! Ett bra sätt att visa att du tar en aktiv del i samhällsutvecklingen tycker vi. Längst ner på sidan hittar du instruktioner för hur du lägger till refoknappen.

Ett refo-paket är 10-12 klädesplagg som delas ut till behövande barn i närområdet via personer som vi känner och jobbar tillsammans med. Så är vi säkrare på att kläderna kommer till behövande barn som kan delta i skolan och förskolan på ett bättre sätt. Vi tror på att utbildning är nyckeln till förändring. Eller kanske man kan uttrycka sig som en av sköterskorna på akuten som vi hörde sa till den unge kille som var där: Plugga , läs, lär dig saker, bara så kan du bli en vinnare! Hör du vad jag säger, gör det bara, bry dig inte om vad de andra säger.

Vi har 855 på räknaren av sålda och utdelade refo-paket och du kan hela tiden följa antalet i höger marginal på hemsidan. Vilket mål ska vi sätta tycker du?

Vill du göra ett större företagsupplägg med oss? Vi vill gärna bli årets julklapp! Kontakta mig så hittar vi ett sätt att göra CSR på riktigt tillsammans. Eller en walkthetalk som vi brukar kalla det.

Köp dina refo-paket här.

//Liselotte Norén

Vill du vara med och packa refo-paket? Kom till Akalla varje onsdag mellan 11-14 och den 2 december nästan hela dagen när vi har julmarknad. Anmäl dig här.

 
refo_knapp jobb vit refo_knapp jobb svart refo_knapp jobb vit engelskarefo_knapp jobb svart engelska

 

 

instruktion för att lägga till refo-knapp

 


Kommentarer

Ett svar till ”Julkampanj #rekojul”

  1. […] några vänner, arbetskamrater eller grannar och köp 10 paket tillsammans. Var med i vår kampanj #reko-jul, så har vi hjälpt några barn till att gå till skolan i vettiga kläder, här i Sverige, två […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *