refo + Beadalong

Refo och SRV återvinning har nyligen sponsrat pärlkonventet Beadalong som vår smyckesdesigner Kerstin Kallin aka refo by Kronbruden arrangerade. Ca 170 kvinnor träffades på ett hotell i Haninge och skapade smycken, gick kurser och workshops i smyckestillverkning, handlade smyckesmaterial och drack en hel massa kaffe och skrattade tillsammans.

Vad gjorde då refo och SRV där, undrar ni? Det handlar om utbildning och att öka medvetenhet och motivation i refo_remarkable remake tina ekviden 1a bordmiljöfrågorna! Vi sponsrade tillsammans tävlingen Remarkable remake där deltagarna fick göra smycken av återbrukat material. Superfina och inspirerande bidrag av allt ifrån ljusmanchetter, hörlurar och LEGO presenterades. Tina Ekviden tog hem förstapriset med sitt fiffiga, vändbara halsband av kaffekapslar!

refo_sopsortering SRV bidrog även med en sopsorteringsguide anpassad för eventet i goodiebagen som hjälpte deltagarna att sortera skräpet rätt.

 

 

SRVs Peder Doverborg fick en bra fråga när han var uppe på scenen:

– Jag har hört folk säga att det inte spelar någon roll om man sorterar sina sopor, det hälls ändå i ihop i samma bil. Stämmer det?refo_beadalong scenen

– Nej! Det är en myt. Det hälls i samma bil, men i separata kärl. Det spelar verkligen roll att vi sorterar soporna och sorterar dem rätt! Det är avgörande för att minska sopbergen, svarade Peder.

Tänk så bra att folk vågar fråga när de har chansen! Nu fick 170 hushåll i Sverige en förklaring och ett svar att ge nästa gång man hör detta påstående!

 

Vi är också stolta över de nya produkter som refo by Mmadeit sydde speciellt till Beadalong, en väska anpassad för smyckesmaterial och ett nåletui. Allt förstås väl uttänkt när sömmerskan själv är en inbiten pärlare och kommer att finnas till försäljning i refoshopen snart. En bra julklapp till någon som är pärlare.

Vill du ha hjälp att göra ditt event lite mer hållbart? Sortering, goodiebags och schyssta talarpresenter med ett mervärde! Prata med @liselottenoren eller maila oss på info@refo.nu!

//Kerstin Kallin


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *