Kan badkläder ge energi?

-Men samla badkläder nu, det är ju vinter och kallt, sa en vän till mig när jag berättade om vårt senaste samarbete, insamlingen tillsammans med Spårvägens Simförening. Dom verkar i Västerort och har simundervisning på olika nivåer i samma område som vi finns. Ett nytt kretslopp helt enkelt för att göra det lite bättre lokalt och ett praktiskt inlägg i samhällsutvecklingen! En walk the talk helt enkelt.

Ursprunget till insamlingen var ett samtal från en lärare i vårt nätverk där han frågade efter badkläder och när vi förstod varför blev det en ögonöppnare. I hans klass finns det barn som idag inte riktigt kan delta i gymnastikundervisningen som det är tänkt.  I Sverige har vi ett mål att vi ska vara simkunniga, dvs både kunna simma och doppa huvudet. Det finns barn som inte kan delta i simundervisningen på ett bra sätt och att delta och visa att man kan simma är en förutsättning för att få godkänt i ämnet.

Det finns olika skäl till att man saknar badkläder förutom att man glömmer dom. Mamma och pappa har inte pengar att köpa nytt för när man växer fort eller man kan vara nyanländ och kom i de kläder man hade. Vi vill hjälpa fler barn att gå i skolan och att delta i simundervisningen på ett bra sätt. Att simma och bada är ett bra sätt att vara med sina kompisar och att röra på sig och Sverige är ett land med mycket sjöar att bada i på sommaren.

Igår på kansliet kom ett härligt brev med badkläder och en lapp. Det gav oss massor med energi som vi gärna vill dela med oss av. Vill du också hjälpa oss att hjälpa fler så kom till Akalla, Finlandsgatan 40 på tisdag mellan 15-20 när vi packar refo-paket som går till Uganda med Rachel Biirah när hon åker dit över jul. Läs mer och anmäl dig här.

//Liselotte Norén

Refo_brevbaddräkter

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *