Vi är igång

I helgen har vi vilat. Hållbarhet betyder också att man efter stora satsningar och mycket arbete måste vila. I helgen har Refo_öppethusLottaRantilhusvi vilat……

Lotta Rantil och Anna Björkman har gjort ett fantastiskt jobb med konstutställning, workshops, fika, projektmöten och packning av refo-paket. Redan innan vi hade öppnat stod Mehmet Kaplan i dörren ochRefo_öppethuskaplan sa att han bara ville titta förbi på vägen till jobbet. På Twitter skrev han sen om eventet för att hjälpa oss att sprida att vi är igång. Du ser vad vi gör på Instagram under @Akallaskapar.

Refo_öppethusSvenskabostäderRachel2Den 20 oktober kör vi igen. Då packar vi refo-paket som kommer att åka med Rachel Biirah för att hälsa på släkten i Uganda över jul. Förra året jobbade vi tillsammans i entreprenörskolan i Tensta med några olika idéer kring hur man kan sprida hennes förening. Har vi tur kommer Rachel att uppträda med sin grupp Afrodistance den 20 oktober.

Nu fick vi frågan om vi bara lämnar refo-paket till barn här i Sverige och svaret är att vi gärna vill veta vem som får dem, hur paketen ska nå barn som behöver dem och att syftet är att fler barn ska kunna gå i skolan och delta i samhällsaktiviteter med riktiga kläder. Så vi bestämde att självklart hjälper vi Rachel att hjälpa fler barn att gå i Refo_öppethusrefopaketJanGösbeckskolan i byn som hennes släkt bor i. Vi kör ett eget insamlingsevent bara för Rachel! Just nu jobbar vi på att få flygbolaget att sponsra oss med några extrakilo!

Vill du också göra ett vettigt lunchmöte, kom till oss och hjälp oss att hjälpa fler!

Kolla fler härliga mingelbilder på Facebook

//Liselotte Norén


Kommentarer

Ett svar till ”Vi är igång”

  1. […] REFO är nu igång med verksamhet i Akalla. Den 20 oktober håller man ytterligare en workshop och utställning i Akalla. Vill du se på vilket sätt du kan bidra genom att vara där, kollar du in denna länk!  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *