Frälsa Formex?

Ibland får jag hjärnspret, och det hände nu senast på Formexmässan.Formex 362

Ena delen av mig vill bara gå in och beställa alla de fina saker som finns på plats från sjalar till hela inredningar, via kuddar, lampor och korgar. Förvaring, eller speciellt korgar är något som jag går igång på, och det har jag alltid gjort säger familjen. Otaliga är de korgar som jag har kommit hem med från olika hörn av världen.

Den andra delen av mig tänker, behöver vi verkligen en korg till? Eller en sjal, eller ett doftljus?

Därför är Formex det stället där jag och refo behövs som mest tror jag. Det är där vi kan skapa kretslopp, påverka inköp och försöka jobba långsiktigt med hållbarhet och återbruk. Och det är toppen att befinna sig mitt i bland allt som köps och säljs istället för att vara bland alla  som redan är ”frälsta”. Dvs dom som redan har sett ljuset och vill göra något för att vi ska ha bra arbetsvillkor bland producenter, minska svinnet och se till att det som köps håller en sådan kvalitet att det kan användas länge.

11908045_1001888613176635_1980789118_nHär på plats får vi vässa våra argument, kolla vad folk tycker om våra produkter och öva oss på att presentera vad vi gör på ett sätt som är affärsmässigt. Vi har många intressanta diskussioner och får mycket att fundera på. Tack alla ni som bidrar till att vi blir bättre.

Vi ställer ut tillsammans med vårt senaste kretslopp Hastahome. Läs deras blogg här. och vi ser Refo-sign-formex-2015_webb-646x1024att vi är helt rätt ute. Tillsammans i vardagen gör vi världen lite bättre.

Vi håller på att ladda upp bilder och kommentarer från Formex på vår facebooksida välkommen in och kika.

Vill du att jag kommer och berättar hur vi tänker och hur andra gör, maila mig gärna.

//Liselotte Norén

PS Klart vi behöver korgar, kolla våra fina återbrukade från spillväv från Hasta.

11911013_1001889106509919_120686620_n

Refo_förvaringspåse_2

 

 

 

 


Kommentarer

Ett svar till ”Frälsa Formex?”

  1. Det vore väll härligt om det fanns ett Formex för bara återbruk i alla dess former? Ärligt så behövs återvinning av material. Vi kan inte bara köpa nyproducerade saker hela tiden. Ett resursslöseri av stora mått. Mer kretsloppstänkande. Miljövinsterna är enorma. Fler arbetstillfällen, sopberget minskar, uttag av nytt råmaterial minskar, man kan dessutom skapa saker med en själ och inga dussinvaror. Sånt här gjordes längre tillbaka i tiden, nånstans finns det genetiskt att ta tillvara och skapa om. Vi behöver bara inspireras och få en puff i rätt riktning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *