Så kul att vara tillbaka igen

Sommaren blev kort….resten kan ni ju.

Eller så var det mer typ ja, jag köpte en ny regnjacka och sen har jag fikat på en massa ställen som jag inte ens visste fanns. Det är väl som vanligt tänker jag, det är inte som man har det, utan mer som man tar det!

Vi är tillbaka igen och i full fart med att planera vår premiär på Formexmässan tillsammans med Hasta. Det är bemanning, produkter, pressreleaser, klädsel och deltagarmaterial och vi är ute i goooooood tid. Just nu är vi rivstarten personifierade för samtidigt som vi jobbar med Formex så tar lokalen i Akalla form och blir verklighet. Ett samarbete mellan oss, Fryshuset och RinkebyTV. Spännande att få vara med i det viktiga projektet Experiment Stockholm och fom september blir det utställningar, workshops, handledning och produktion på plats rakt i Teknikbyn och granne med alla företag som finns i området. Vi vill starta fler kretslopp, få ut fler refo-paket som julklapp och jobba vidare med att skapa jobb!

Till Akalla letar vi hyllor och skrivbordslampor. Har du några som inte används eller har tips så hör gärna av dig till Lotta Rantil.

Vi har haft det såhär under sommaren, och hoppas att du har skaffat dig en bra sommar du också?

Refo Karin Hägerås har flyttat till landetKarin Hägerås har flyttat till landet på riktigt med höns, kakelplattor som saknas när man nästan är klar med köket och den allra vackraste utsikten. Så nu har vi en äkta distansarbetare för våra fina väskor och necessärer av kavajer. Du som vill hjälpa oss med att ibland ta med något till Örebro eller därifrån är vi jätteglada för.

Refo Annacarin Suokas läserAnnacarin Suokas är inne i en härlig läsperiod och tar varje tillfälle i akt att få en lugn stund för sig själv. I båten, på färjan, på tåget och hon har börjat med sitt eget trix för att få läsa lite längre. Åker en station till. Funderar på hur hon gör nu när hon skulle till Grinda? Kom du fram till rätt ö?

Refo Kerstin Kallin ritarKerstin Kallin for norröver och vi är ganska många som har följt hennes fantasiska Pokemonfigurer med magiska egenskaper som hon och barnen skapar när hon vilar från knapphalsbanden. Den här figuren Kissevisse har synålen i högsta hugg och syr igenom besegrade med nålen, en handarbetsninja tänker vi.

Refo Liselotte Norén frulle på trappanJag älskar min trappa och ibland blir frukosten sen för den ska helst ha både nyplockade bär i filen och sol. Inte alltid det sammanfaller på morgonen, snarare runt lunch. Att plocka bär, med daggen mellan tårna det är livet på en pinne

Monika Palmquist vattenMonika Palmquist som tex gör våra fina tetror, hade husbil när de andra hade tält på campingen och visar att vattenlandet kan man visst vara på när det regnar och är kallt. Man har liksom bara på sig andra saker då. Regnställ istället för badkläder och så är det löst!

Refo Pia Rydbergs SkånePia Rydberg åkte hemåt till norra Skåne efter att ha jobbat med vepa-projektet under några veckor och där blev det både sol och bad, som här i Bjärnum. I bilen upp idag pratade vi om att det är verkligen olika hur vi tar saker. Jag har haft den fantastiskt sa Pia, men vädret ja, det är ju som det är liksom.

Refo Alicia Sivertsson Stora KarlsöUte på Stora Karlsö var vår brodös Alicia Sivertsson, vars blogg du kan följa här om du vill. Hon beskriver nog ganska väl den där sista semesterveckan som gör att vi verkligen kommer ner i tempo. Minst tre veckor säger forskningen……

Vi har en äkta gotlänning i vår gäng också, Maria Grönhagen. Hon åkte hem till ön efter att ha konstaterat att här i stan finns det bara badkrukor.

Refo Angelika Burman CapellagårdenPå Capellagården var Angelika Burman på kurs. Sedan hade hon och Lotta Rantil Refo Lotta Rantil utställningutställning tillsammans med några av sina kollegor från Idun. Det konstnärer inte vet om förpackning och transporter är inte värt att veta skulle jag vilja säga efter att ha börjat flytta in i Akalla. Där kommer några av dem dela lokalen med oss.

Refo Anna Björkman chipsAnna Björkman har flyttat i sommar, precis sådär lagom innan semestern så det blir hur mycket som helst att göra. Men efter lite Barcelona där hon hittade favoriten popcornchipset, födelsdag och en del pluggande så är det dags för nya kombinationer av cykelslang. Har du något som ligger och skräpar i ett hörn som egentligen skulle kunna bli något annat. Ge det till oss så ser vi snart vad vi kan göra av det.

Mia Ottestig hittar återbrukMia Ottestig hittade på semestern i Grekland ett helt annat återbruk än de skjortklänningar som hon brukar göra. Kanske en idé till sommarstugan hos dig? Stor gryta blir handfat liksom, varför krångla till det?

Refo Jennifer Suokas djurspanarJennifer Suokas gjorde djurspaningar i brist på fina solnedgångsbilder från båten seaseatop där hon har varit hela sommaren. Det är ingen slump att hon är ena delen av Systrarna Suokas som gör vår hundkollektion, hon gillar djur helt enkelt.

 

Nu är vi tillbaka och laddade för hösten. När ser vi dig? Kom och hälsa på oss på Formex i monter A05:31 tillsammans med Hasta, eller passar det bättre att komma förbi på Kungsholmsstrand 175 en tisdag?

//Liselotte Norén

PS Vi har klätt på 28 barn i dagarna, som få en lite enklare skolstart. Det tycker vi är toppen och vill gärna ha din hjälp att klä på fler. Köp ditt refo-paketi shopen så hjälper du oss att hjälpa fler. Du betalar 195 kr och vi sköter resten.

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *