Vad skulle hända?

Ibland när jag får hjärnspret i huvudet för att det har varit för mycket olika saker så sätter jag mig ner och gör en tankekarta. Redan där brukar lugnet infinna sig, jag ser tydligt vad som är viktigt och vad som kan göras en annan gång. Men ibland tittar jag på kartan och ser mest en ritad att göra lista och då får jag ta till mitt andra supervapen! Frågan ” vad skulle hända om…….”Refo-hanky i fickan

Nu ställer jag frågan ”vad skulle hända om ” alla herrar som bär kavaj i Almedalen hade en refo-hanky i sin kavajficka?

Varje hanky kostar 185 kr och av dem går hälften efter moms till vår kampanj sommarjobb.

I grova drag skulle tre sålda hankys bli två timmars sommarjobb hos oss med lön och sociala avgifter.

Jag fortsätter med stora penseldrag i mitt fabulerande. 185 kr är ungefär två glas rosé typ.

På Almedalsveckan 2014 säger man att det var minst 30.000 besökare. För att göra det väldigt enkelt säger vi att det är hälften män och hälften kvinnor. Alltså 15000 personer kvar.

Hur många av dem har kavaj på sig någon gång under veckan? Hm, tänker jag. Det är många chinos och mörkblåa kavajer på flygen och på tågen när jag åker. Wild and crazy säger jag att 2/3 har kavaj under veckan. 9.990 stycken kavajer finns på plats och 5 stycken vill ha två så det blir enkelt att räkna för mig. 10.000.

10.000 herrar i kavaj som vill visa att de GÖR skillnad och arbetar aktivt för ett mer hållbart samhälle med fler jobb till unga, bättre integration och utbildning på ett sätt att fler blir bidragsoberoende. Samtidigt som vi minskar svinnet för vi återbrukar saker.

10.000 herrar som har små färgklickar i kavajfickan gjorda av refo och där tre sålda näsdukar blir 2 timmars sommarjobb hos oss. I lagret, på Formex eller på vår webbsida. Där varje sommarjobbare får handledning av oss som sen blir en personlig referens, har ett uppdaterat cv och dessutom får lära känna flera av oss när vi jobbar tillsammans i olika grupper.

10.000 herrar som har blivit 740.000 kr till sommarjobb. Det är i runda slängar 6000 timmar. SEXTUSEN TIMMAR…….

En hanky gör ingen sommar, men i varje kavaj på Almedalen blir det en fin sommar!

//Liselotte Norén

PS Du hittar några i shopen och de flesta finns i vårt showroom på Kungsholmsstrand 175.

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *