Remake blir konst hos oss

av

Konst Lotta RantilFör er som följt oss ett tag är det ingen överraskning att vi hela tiden testar nya produkter av det fantastiska material ni skänker till oss. Och ibland kan det även bli … konst!

Jag kunde helt enkelt inte motstå de härliga linnelakanBild från Lotta Rantils färgningsprocess som Charlotte Wormbs skänkt, när hennes företag Svenska inredningsbolaget ändrade sin inriktning något. Förutom barnvästar, linnehanddukar och tygkorgar har de också fått komma till min verkstad, färgats in med indigo och använts i flera av mina verk, tillsammans med andra återbrukade tyger.

Net of memories Lotta RatnilNet of memories är ett minnesarbete, jag har utgått från minnen av min mormor och arbetat i en DSC_0256hantverkstradition utifrån dessa positiva minnen. Resultatet är ett nät av linneremsor på 170×280 cm samt en film som visar tekniken.

 

Verket Container är ett pågående arbete, inspirerat av de bosättningar vi kan se under broar eller i undangömda skogsområden i staden. Här syr jag ihop tygerna till större sjok, som kommer att medverka i en rumslig installation, när jag fått ihop tillräckligt många.DSC_0055

Med andra ord, fortsättning följer…

//Lotta Rantil


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *