Ge upp eller omstart

av

Plötsligt händer det, i ett samtal över en lunch tar saker plötsligt fart.

Ni som känner mig lite vet att jag har energi, många saker på gång och ganska kort tålamod med att saker bara pratas om. Jag gillar att GÖRA, då ser jag vad som händer och det finns alltid en lärdom i det. Det gäller bara att hitta den.

Den senaste tiden känns det som om många saker har gått trögt och jag kände att nä…det här är inte värt allt jobb, all omsorg, all tid och engagemang som vi lägger ner. Varför ser inte de aktörer som har frågan kring jobb och hållbarhet att det finns ett system som är liksom klart tänkte jag.  Och stämmer det verkligen att refo måste bli ett socialt företag för att kunna ha det engagemang i samhällsutvecklingen som vi har. Att driva en entreprenörsskola i Tensta, varför då och hur stämmer det med att göra om kläder? Frågorna var väldigt många och ibland kändes det som om dom bara blev fler och fler. Att novembermörkret lägger sig som en blöt filt överalltihop gör ingen människa glad.

Då finns det två alternativ, antingen ge upp……..eller göra en omstart.

Vi gör omstart!

Vår omstart är att vi satsar på att skapa en miljö för att tydligare visa våra produkter i ett showroom, att jobba tillsammans med några modiga företag som tycker att efter senaste valresultatet är det viktigt att GÖRA saker som ger personer möjlighet att klara sig själva istället för att bli bidragsberoende. Nu letar vi efter fler företag som vill göra CSR på riktigt genom att jobba tillsammans med oss för att ger fler jobb, ha schyssta värderingar  och omsätta dem i praktiken och som vill att vi fortsätter att skapa fler kretslopp.

Över lunchen gjorde jag ett tankeexpriment. Ni vet att jag är ambassadör för kvinnors företagande, en bland 800. Såhär tänkte vi: Om alla ambassadörer, 800 stycken, köpte varsitt refo-paket för 195 kr för sina julkortspengar skulle vi tillsammans klä på 800 barn. Med bara ett paket var! För de 156.000 kr Refo-paket Kulturfestivalensom det blir skulle refo sätta folk som behöver i arbete, praktik och utbildning 700 timmar om man räknar grovt. Det blir ganska mycket bättre CVn av det och många fler som har ett bättre självförtroende för att de har sett vad de kan.

Om alla gör lite så blir det ganska mycket tillsammans……195 kr typ

//Liselotte Norén

PS Vill du veta hur jag gör min omstart rent praktiskt så läs här.

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *