Lite rapport från helgen

av

Vissa dagar känns det bättre i magen än andra. Helgen har varit ganska grå och kall, och vi vet att vintern är på väg. Så under några dagar har många personer arbetat ganska ihärdigt för att vi i helgen skulle kunna skicka iväg de kläder som snart kommer att värma nyanlända på Österlen. Tack alla som har hjälp till att få ihop den ganska långa kedja av hjälpsamhet som det blev innan allting var på plats!

På refo fick vi in ett parti med arbetskläder som var helt nya. En del blir hundtäcken, några blir boleros och andra blir fina västar med reflex och refomärkning. Men en del kändes det faktiskt inte helt okej att sätta saxen i, utan vi bestämde oss för att märka allt med refo och sedan ge dem till personer som behöver kläder.

Vi vill att kläderna ska komma dit behovet är störst

Ett av våra kriterier när vi delar ut kläder är att vi vill ha kontroll över att de kommer till personer som verkligen behöver dem. Vi vill inte att det ska bli en handelsvara på blocket. Därför delas t ex våra refo-paket ut genom personer som vi känner och samarbetar med, t ex The Voice of Tensta. Ett refo-paket består av 10-12 plagg och Refo-paket Kulturfestivalenskor i samma storlek och delas ut i närområdet till behövande. Vi säljer refo-paket för 195 kr och det betalar våra omkostnader och löner. Den som får paketet betalar ingenting. På vägen hinner dina 195 kr också skapa jobb och utbildning lokalt genom oss. Vi hoppas att du köper refo-paket för dina julkortspengar i år. Det skapar fler jobb lokalt och ger barn och unga kläder samtidigt. Klicka här för köp.

Sedan tidigare arbetar jag också med Katarina Bruning och Gunnel Ottersten som har KG Konsult på Österlen. De jobbar med att etablera nyanlända och just nu kommer det mycket folk från Syrien. Vintern närmar sig och det saknas varma kläder.

Men kanske du tänker, finns det inga som fryser i Stockholm då? Det är väl bara Klädhämt kontoretatt dela ut dem där? Nej, för vi har just nu inte tid att märka om jackorna, vi har högsäsong inför julmarknaderna och det är på att sälja våra produkter vi tjänar våra pengar. Att dela ut kläder och refo-paket är en bi-produkt av det arbete som vi gör med att skapa designad remake och utbilda för att bli mer självständig. En bi-produkt som vi är glada och stolta över!

Om alla gör lite så blir det ganska mycket

Så i torsdags kom ett sms om att Robban har städat ur sin hantverkarbil och tar en Robbans bilsväng till Stockholm för att hämta kläderna och köra dem till Österlen. På Österlen tar Ia Bjartén med vänner hand om att märka om alla dem och sen delas de ut till behövande.

En kedja av personer som har hjälpt varandra för att få allt på plats. Det stora i det lilla som min farmor skulle säga och visst farmor,vissa dagar känns det bättre i magen!

Vill du också att det ska kännas bra i magen, gilla, dela och köp våra grejer, då kan vi göra ännu mer.

//Liselotte Norén

PS Nina Wahlin, din fina overall och stövlarna är också med Robban i bilen.

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *