Istället för laxen till jul

av

Köp refo-paket istället för laxen i julklapp, 195 kr och du klär på ett behövande barn i närområdet.

Sundsvall 42 pratade jag om mångfald, marknad och miljö i förra veckan. Mitt budskap är ganska klart, vi har liksom inte val längre….det är recycle or die som gäller.Liselotte Norén Sundsvall 42 Visst kan vi tycka att det är jobbigt att tänka på men man kan också se det som att det finns saker som JAG kan göra och då känner JAG mig lite bättre. Från att tänka på vad alla andra ska och bör göra så kan jag börja med att ta ansvar för det  jag kan göra själv.

I refo försöker vi hitta vägar för att göra det lätt för fler att göra saker i det lilla, för vi tror på att det är så det måste börja. Att ta de små konkreta stegen varje dag hela tiden för att det ska bli lite bättre där jag finns och  där de som JAG bryr mig om lever. Väldigt få av oss klarar av att hantera det stora samspelet och globala ansvaret……i ledarskapsteorierna för förändringsledning pratar vi ofta om att det är de saker som vi kan påverka som minskar stressen och gör att JAG får mindre dåligt samvete.

Men kanske du tänker, har det brunnit helt och hållet för Liselotte nu, hon som alltid pratar om att alla ska hjälpas åt och vi ska samarbeta. Den sista hippien säger sonen.

Jo, fast om jag inte orkar ta in mer, om jag är så stressad över allt som jag ska hinna med och får mer och mer dåligt samvete över det så kommer jag garanterat inte orka hjälpa någon annan heller. Så jag tänker som på flygplansgenomgången, sätt på dig masken själv innan du hjälper andra. Så se till att du minskar på din egen stress först och sen bry dig om dig andra och gör det på ett sätt som funkar för dig. Vi kommer i refo att fortsätta erbjuda lösningar som gör det lite enklare, lite lättare och lite roligare att leva schysst.

Refo-paket KulturfestivalenSå köp refo-paket istället för laxen och chokladen i år, eller båda.

Vi kan till och med hjälpa dig med korten till om du vill. Allt för att det ska bli lätt…..du får en bra present som gör gott i närområdet till den som får kläderna i refo-paketet.

//Liselotte Norén

Så här funkar det med refo-paketen:

Så här går det till:

  • Vi sorterar ut de kläder som ska bli refo-paket.
  • De körs till Ulvsunda Jobbträningscenter som sätter ihop paketen.
  • När det är klart så hämtar vi och lämnar dem vidare till barn som behöver kläder. Just nu i Tensta – Rinkeby via radiokanalen TheVoice ofTensta.

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *