Tillsammans är vi bäst

av

Det var en fantastisk dag när vi var tillsammans med våra vänner på årets Kulturfestival. Tack alla som kom till oss och hälsade på och tack alla som jobbade och som gjorde att vi fick ihop alla saker så bra! En kan göra lite och tillsammans kan vi göra massor gav vi verkligen ett ansikte.

Vilken rolig, jobbig, hysterisk och fantastisk dag!Från tältet med Piloo på AntWalk

Alltifrån att omklädningstältet plötsligt inte hade några väggar för 16 modeller att klä om i, till att bordet var borta för ansiktsmålningen, till att ingen hittade ner för trappan till oss, till att några kreativa barn kom på att textilfärg kan man måla i fontänen, till att det plötsligt var fullt med folk, till att det kom ner artister spontant för att vara med på OpenMic, till att folk gjorde väskor, toppar och smycken i sin egen design och att fler än 150 personer passade på att få en egen remake genom ansiktsmålningen eller tatuering.Fin tatuering för fotografering på Instaalbumet, #refodesign

Några citat från besökare som gjorde vår dag är t ex pappan till två flickor 6 och 9 år som sa ” vi har varit tillbaka till er tre gånger nu under dagen, det är massor att titta på, vi har lärt oss nya saker både praktiskt och genom att prata med er och sen är det mysigt, både för tjejerna och för mig”. Ett högt betyg och en bra sammanfattning av det som vi tror att nya samarbeten skapar, ett nytt sätt att göra saker på ger nya resultat.Liselotte och The Voice of Tensta

En mamma till en blivande tonåring sa ” vilken inspiration och hjälp vi har fått, hur kan vi hjälpa er nu, och hur funkar egentligen kampanjen refo-jobb?” Härligt tänker vi, det finns ett behov av att lära sig mer om hur det egentligen går till när man jobbar rent praktiskt och event är en fantastisk möjlighet att öva på. Här på bilden ser du större delen av The Voice of Tensta som i sommar har skapat sina sommarjobb själva genom vår kampanj.Tangen på AntWalk

Ett ryskt par som både var mormor och farmor, från en av kryssningsbåtarna hoppade över den guidade turen för att få veta mer om hur Sverige fungerar egentligen. ”Better than a tourguide, speaking to someone working here”.

Jag tänker såhär. Om vi kan börja jobba med barnen för att visa på att samarbeten gör att man kommer lite längre och att remake är ett sätt att skapa samtidigt som det ger en möjlighet att visa sig själv genom ett eget uttryck. Så har vi börjat visa på ett mer hållbart sätt att leva på. Samtidigt vill vi och kan erbjuda föräldrarna och vuxna några konkreta saker som man kan välja för att leva mer långsiktigt hållbart på fler sätt. Så vi fortsätter med vår vision att ”vi vill förändra världen genom designad remake och utbildning. Våra kretslopp ger jobb, integration och minskat svinn. Och vi jobbar på lokal nivå för det är där som det måste börja. Vi vet att alla kan göra något och vill göra något, vi erbjuder den möjligheten.

Blommor på pakethållareSå bjud in oss till dig på jobbet en liten stund. Vi kommer under hösten att jobba vidare med att ge hållbarhet och samarbete ett ansikte. Bjud in oss till dig så tar vi med lite inspiration och berättar hur vi tänker!

Vi tänker också att du ganska enkelt kan hjälpa oss att växa genom att följa oss på Insta, Twitter och Facebook under @refoproject och sen dela det vi skriver och gör så fler får veta.

Se fler foton från dagen här. 

Här är länkarna till oss som jobbade tillsammans refo, Piloo,The Voice of TenstaAntwalk och när du klickar in på länkarna kommer du att hitta fler fina bilder från dagen.

//Liselotte NorénUggletävling Kulturfestivalen

PS Snart kommer vinnaren på Uggletävlingen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *