Kulturfestivalen med vänner

av

På torsdag är vi på Strömparterren mellan klockan 12.00-18.00 för att inspirera dig kring remake och design. Vi har tagit med oss några av våra vänner som vi vet delar vår tro Refo på Hjulstadagenoch hopp på att vi kan rädda världen lite grann genom att använda saker fler gånger, göra om till nya saker och se till att det som finns kommer i cirkulation istället för att ligga i vår gömmor.

En man jag träffade från Sydafrika, John, sa vid sitt besök i Stockholm: ” Det är ett fantastiskt land, fullt av vackra människor, saker och miljöer. Men kanske ni har så fullt upp att försöka se till att rätt saker är på rätt ställe så det ser rätt ut att ni har glömt vad som är viktigt? Är det ni som äger sakerna eller sakerna som äger er?”Refolåda

Jag tänker att frågan tål att fundera över…..jag har under sommaren satt en hel del saker i cirkulation igen. De hade liksom bara stannat hemma hos oss fast ingen av oss gillade dom speciellt mycket? För om det som inte ska vara hos mig så kanske det ska vara hos dig för när det kommer till dig så är det ju nytt för dig?

AntWalkSå kom till Strömparterren på torsdag och träffa oss och våra vänner, AntWalk, The Voice of Tensta och Piloo, som också finns hos oss med remake som refo by Piloo. Vem vet kanske vi hittar fler designers och remakare som vill vara med oss och våra vänner?

 

Några hålltider:

12.00-13.00 Workshops med Piloo och refo och The Voice of Tensta spelar musik

Piloo: Remakeinspiration; ta gamla kläder och gör något nytt! Gör tex. finasteAnders Tangen ritworkshop
väskorna av t-shirts, skjortor, byxor mm. Refo: Rita med Tangen, en döskalle eller ros att sen dekorera ditt plagg, sko eller dig själv med. För dom mindre kommer det att finnas ansiktsmålning, för dom lite större hjälper vi dom att göra sin egen tatuering.

Ylva13.00-14.00 Workshoparna fortsätter t ex vad kan du göra av en skjorta

14.00-15.00 Workshoparna fortsätter smycken, väskor och träffa tjejerna från Tensta som har skapat sina egna sommarjobb genom refojobb.Du kommer att kunna köpa armbanden på plats för höstens satsning.

15.00-16.00 Workshoparna fortsätter, t ex vik din egen förpackning så du kan ge bort saker du har gjort själv.

16.00-17.00 Workshops och tjejerna från The Voice of Tensta har dansuppvisning.

17.00-18.00 Antwalk, en magisk visning av remake till musik runt fontänen.

Länk till eventet som uppdateras hela tiden.

Välkomna och hjälp oss att rädda världen lite grann.

//Liselotte Norén

En kan inte göra allt men tillsammans kan det bli mycket gjort eller som vi väljer att ha som tema för hösten ”Recycle or die”


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *