Hållbarhet byter vi ut

av

Vi funderar på en sak, och har gjort det ganska länge. Hållbarhet är ett ganska trist och tråkigt begrepp och det blir inte bättre av att vi jobbar med hållbarhet ur alla tre olika dimensioner, dvs hållbarhet ur ett ekologiskt, socialt och ekonomisk perspektiv. Så vi tror på något enklare…..eller rättare sagt lättare att komma ihåg. Just nu är det mångfald, marknad och miljö som är våra favoriter.

Vår vision är att vi ska kunna arbeta med att utbilda personer som vill komma in på arbetsmarknaden, de vill bli mer anställningsbara. Vår metod är att arbeta med återbruk och upgrade, dvs vi gör fint av gammalt. Det vill vi göra utan att vara bidragberoende, dvs vi vill så snabbt som möjligt skapa en affär och en långsiktigt lönsamhet i detta. De som jobbar med refo både lär sig saker och lär ut saker. En del lär sig mer om återbruk, och andra om hur sociala medier fungerar. Någon lär sig mer om affärsmannaskap och en annan om hur det fungerar när man har med socialen att göra.

Om jag kan något, har jag ett ansvar att dela med mig av min kunskap, och om jag ser att andra kan så har jag ansvar att lära mig av dem. Ibland får jag lära mig saker som jag inte visste att jag ville veta och ofta lär jag ut alla de saker jag har lärt mig genom att vara entreprenör sen jag var 14 år. Tricket är att hitta det jag tycker är roligt att lära mig och sen betrakta mig själv och det jag kan som viktigt, och att jag är en förebild för andra.

Åter till hållbarheten, nu funderar vi på hur vi ska göra?

klanning-med-rosa-hjarta[1]Hållbarhet är liksom självklart eller borde vara det? Det behövs ganska lite statistik för att begripa rent intellektuellt att vi måste ändra vårt beteende för att skapa ett bättre sätt att göra saker på. Tekniken finns, men det är inte intellektet som bestämmer. Det gör känslan.

Så att ta sig från tanke till handling är det ca 5% som gör…..Vilket stämmer ganska bra med hur vår statistik ser ut. På 100 gilla går det 5 dela, på 100 tittningar blir det 5 köp. Det vi har som mål är att öka siffran som GÖR, hela tiden och ganska snabbt.

Vi börjar med att byta ut det ganska tråkiga, underförstådda HÅLLBARHET ur tre perspektiv, dvs ekologiskt, socialt och ekonomiskt till Mångfald, Marknad och Miljö. Vad tror du? Lite tydligare, lite enklare och lite mer känsla. Ur alla de begreppen så kommer hållbarheten……

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *