Bakom kulissen

av

Igår var det en stor dag för oss på refo…..det har ni nog redan sett på facebook och vår film på Instagram. Men fatta allt spring för att få ihop en större leverans…..

Så här såg checklistan ut:

Kläderna, de gröna galgarna, de utskrivna bilderna på före och efter med text på andra sidan och sedan skulle skyltmaterial med.

Kläderna, vi har de senaste helgerna varit på plats på gallerie Duerr. Det gör att det som skulle levereras fanns på flera olika ställen och då vi har sålt massor med saker den senaste tiden så var det högt pedaltryck hos remakarna. Hos oss gäller en för alla och alla för en för att vi ska få ihop det. Man kan också säga att i varje leverans är det många personer inblandade:) .Så både Lotta Rantil, Erica Larsson och Pia Rydberg hade olika moment. Än så länge är vi inte så stora så att vi kan ha en person som förbereder allt och dessutom så har vi en lärandeprocess kring de olika momenten.

Hur kan vi göra detta bättre, enklare och roligare är den ständiga frågan vi jobbar med.

Galgarna. Så då räckte inte de färdigmålade galgarna för leveransen, och vår sort finns bara på IKEA. Dit, köpa dem, och så måla de som saknades. För alla ungdomar som finns hos oss gäller att högsta prio är skolan, sen den egna träningen och sen refo. Ett spanskaprov gjorde att det blev en annan dag än planerat som det målades och nu räckte färgen inte…..köpa färg inne i stan på graffittibutiken och där skrämde jag slag på de grabbar som var där. Dom trodde att jag var civilspanare….Moaaaaahhhahaha tänkte jag innan jag förklarade vad jag behövde färgen till. Men ska du inte bara spraya loggan frågade dom? Jo kanske det tänker jag nu.Gröna galgar

Etiketterna. Finns på varje plagg och består av före och efterbilder på ena sidan och sedan en text om vad du som kund håller i din hand. Dvs att vi gör fler anställningsbara och metoden för det. Det är semi-manuell process som är viktig för oss men som kräver en del. En trasig skrivare gör att utmaningen blir ännu större. Etiketterna fick jag genom bilfönstret av David Bauman när jag stannade utanför hans kundbesök på väg till Sickla och Stadsmissionen.

Skyltarna, hade varit klara i flera dagar uppe hos Kerstin Kallin på söder och skulle ”bara” hämtas på vägen.

På vägen ut sitter jag och pratar i telefon och missar avfarten till Nacka och hamnar någonstans där jag aldrig har varit förrut…..

Men vilken dålig planering tänker du kanske, ja eller fantastiskt planering fast med för små marginaler, tänker jag. Vi levererade fina saker på tid och med bibehållet gott humör. Kunden är supernöjd och vi är så glada över att ha fått till ett nyskapande samarbete till. Dvs att vi tillsammans med en stor aktör kan få möjlighet att skapa värde för alla och hitta nya former för att kraftsamla och komma lite närmare vår vison, att göra fler anställningsbara.

Tack alla som hjälpte till och fixade. Nu vet vi ännu lite mer om vad som tar tid…1903007_651117224935581_1187346354_n[1]

//Liselotte Norén

PS Vill du hjälpa oss, gilla oss på facebook dela och köp våra saker.

 

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *