Premiär på Alla hjärtans dag

av

Det är kul att hitta samarbeten som man redan från början känner i magen att det här kommer att bli bra. När vi och Kerstin Kallin som har Kronbruden träffades hos Charlotte Wormbs så såg vi båda snabbt potentialen i att samarbeta. Pärlor, textila halsband, blixtlås med helt nya användningsområden, blommor och knappar i oväntade kombinationer. Färg, form och allt återbrukat!

På Alla hjärtans dag, lanserar vi BRUDKRONORNA. Av finaste spets och pärlor som vi har hittat i våra säckar så har Kerstin skapat vackra remakade brudkronor.

kurbits1

Både Kurbits här till vänster  och Tulpan är gjorda av bred spets som har klippts isär, omkomponerats och sedan varsamt sytts ihop för hand. tulpan1Tulpan har dessutom fått en smal spets som vi tror har använts till sänglinne. Om du tittar noga så ser du den i botten av kronan.

Kurbits är ungefär 13 cm i diameter och cirka 6 cm hög.

Tulpan är nog 10 cm i diameter och cirka 7 cm hög. Båda fästs med hårnålar.

ros1Sen har vi Ros. Den är gjord av spetsen från kavajer som kom från GareDeRobe. En dag ringde Ingrid Pettersson och frågade om vi ville ha deras kläder som behövde få ett nytt liv. Nu har det bland annat blivit brudkronor av det.

Ros finns det två av. Den ena har en diameter på cirka 9 cm och den andra 7,5 cm, båda med en höjd på 4 cm. Spetsen är krusterad och stärkt och du använder hårnålar för att fästa den.

Alla är i off-White, eller som det heter på brud-språk, mörk ivory?

Krona med egen historia?

Vi tänker också för dig som ska gifta dig och vill ha en krona med din egen historia så kan vi använda delar av spets, pärlor eller knappar från någon som har betytt mycket för dig. Alla våra kronor har historier och det får du med dig.  Storytelling på riktigt!

Så här startade Kerstin

Det var inför sitt eget bröllop som Kerstin en gång i tiden började med Kronbruden. När hon letade krona till sig själv så kerstin-med-brudkronaupptäckte hon hur roligt det var att göra fina brudkronor, hårsmycken och örhängen och på den vägen är det…..

Så vad passar bättre än en premiär på remakade (återbrukade) brudkronor på Alla hjärtans dag?

//Liselotte Norén

 


Kommentarer

3 svar till ”Premiär på Alla hjärtans dag”

  1. […] veckan var Kerstin Kallin och jag på planeringsmötet inför det stora evenemanget. Vi räknar med 500 brudpar, 12000 […]

  2. […] henne och vet att den kommer att bli uppskattad. Det är spännande att se vilka kombinationer som Kerstin Kallin, aka refo by Kronbruden väljer. Och det kan bli några vändor med fotografier fram och […]

  3. […] kring hållbarhet inom besöksnäringen och mötesindustrin. Är du där så kommer du att möta Kerstin Kallin aka refo by Kronbruden […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *