Giftfritt, hur då

av

I morse satt jag på Tunnelbanan. Bredvid mig en tjej som kollar på min brosch på mössan. Refo, säger hon vad är det……jag förklarar att vi jobbar med att utbilda samtidigt som vi samlar in kläder och gör om dom, ett litet kretslopp för att fler ska få praktik och nätverk.

– Remake blir ju giftfritt också sa jag. Ser hennes lite frågande min?

För mig är det självklart hur och nu inser jag att det är nördvarning på mig. Så jag är glad att jag fick aha-upplevelsen direkt och kunde förklara där och just då

Giftfritt är det för att det som kläderna görs av är tvättat så många gånger att giftet är borta ur materialet. Det är dessutom mjukt, två egenskaper som lämpar sig perfekt för barnkläder.

Vill du veta hur det snabbt det gick från ord till handling med barnkollektionen?

Den handlar om att hitta olika sätt att bli mer hållbar på säger jag….sen har vi en lång diskussion om varför vi tycker att det är viktigt och att hållbart kan vara så många olika saker. Först handlar det ofta om miljö och när man har hittat ett sätt för hur det ska fungera så kan man ta nästa steg. Den sociala delen av hållbarhet….

Älskar de goda samtalen som blir bara sådär, av en slump eller inte?

Ros med refoknapp//Liselotte Norén

Vill du läsa om varför jag jobbar med hållbarhet?

 

 


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *