En praktikant

av

Ylva En av de saker som vi inom refo tycker är den allra roligaste uppgiften är att ta emot praktikanter. Vi gillar att få in nya personer hos oss och det är kul att se vad de vill göra och kan lära sig av oss. Att låta någon få testa på att jobba med det vi gör och samtidigt tillföra fler idéer är spännande och vi ser det som en viktig uppgift i den vision som vi har, att göra fler personer anställningsbara genom utbildning, praktik och tillgång till nätverk.

Liselottes arbetskläder av YlvaEller som man också kan säga, Learning by doing!

Ylva började för två veckor sedan och har fullt upp! Det blev t ex väldigt snabba ryck att sy en klänning till Liselotte. Ganska nervöst tyckte Ylva eftersom vi bara hade träffats en gång som hastigast innan. Det gick toppen och den har redan varit ute på flera vimmel. Igår t ex i Stadshuset på EY Entrepreneur of the Year s prisutdelning.

I veckan intervjuade vår andra praktikant, Jakob Karlsson, henne. Så här lät det.

Berätta lite om dig själv:

– Jag heter Ylva Sahl Paavo och bor sju mil söder som Stockholm. Jag går andra året på Designgymnasiet i Sickla inriktning textil design. På fritiden syr, stickar och virkar jag en hel del. Men annars går mycket av min fritid åt orienteringen som är en idrott jag utövat sedan jag var liten.

Vad gör du just nu: 

– Just nu är jag ute på praktik på Refo och Piloo vilket är nytt och spännande.

Beskriv din bästa remake: 

– Det måste vara en skjorta jag ärvt av min mormor. Jag tog bort ärmarna, gjorde ett par insnitt och sydde in den lite i sidorna och sim sala bim blev det ett favolinne!

Vad tycker du är roligast med att återbruka och att återvinna: 

– Det roligaste med att återbruka/återvinna måste vara att man får använda sin fantasi och kreativitet till att ge plagget en ny chans och nytt liv.

Vad skulle du bli mest glad över att hitta i våra påsar? 

– Hmm… Vet inte exakt. Plagg med mycket färg och mönster, det blir jag inspirerad av!

 Vilket är ditt framtida dröm-remake-projekt?

– Jag kan inte påstå att jag har något.

Vem är din drömkund, vem skulle du helst se bära något av dina alster?

– Vem som helst. Jag tycker det är så otroligt roligt när någon tycker om det man gör. Och skulle bara bli hemskt smickrad över att någon skulle vilja bära det.

Almeling i Ylvas skjortaDet är Ylva som har tagit fram designen på skjortan som Jonas Almeling har med sig till San Fransisco för att testa den irl.

Du kan redan nu boka en skjorta om du vill ha en likadan.

 //Liselotte Norén och Jakob Karlsson                                                                                                                               

 


Kommentarer

Ett svar till ”En praktikant”

  1. […] visar, inspirerar och hjälper. Ni som har bra minne vet också att en av våra praktikanter, Ylva, har gjort sommarens skjortkollektion. Hon är en av dem som har hand om Designgymnasiets […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *